Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Възпитано кученце – равностоен клиент в холандски ресторант

Възпитано кученце – равностоен клиент в холандски ресторант

Пътеписи от Холандия

 

Carrousel Eindhoven 20

 

Първата ни вечеря в Айндховен беше в приятен ресторант в самия център. Казваше се Carrousel. Беше близо до красивата ретро въртележка в града.

 

Eindhoven 151

 

Най-силният ни спомен от това заведение е едно сладко кученце, което беше равностоен клиент в Carrousel.

 

Carrousel Eindhoven 22

 

Беше седнало на стол заедно със стопаните си – възрастна двойка съпруг и съпруга. Беше изключително възпитано. По никакъв начин не се забелязваше присъствието. Може би и аз нямаше да го забележа, ако не беше на съседната маса, точно зад малкия ми син Вики.

 

Carrousel Eindhoven 20

 

Когато сервитьорката видя кученцето, веднага му донесе купа с вода. То пи от нея и след това блажено се излегна на стола си, а малко по-късно и заспа. Така лежа докато стопаните му си пиеха питиетата.

 

Carrousel Eindhoven 21

 

В един момент се освободи маса до прозореца и тогава то се събуди, за да се пренесат и тримата там. Отново по никакъв начин не демонстрира своето присъствие в ресторанта.

 

Carrousel Eindhoven 12

 

Тази статия е с единствена цел – да опиша видяното, защото беше интересен спомен за нас. Не съм запозната с темата – животни и заведения.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".