Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » В примамливия ресторант „La walsheim“ в историческия център на Руан

В примамливия ресторант „La walsheim“ в историческия център на Руан

Пътеписи от Франция

 

La walsheim

 

В самия исторически център на френското градче Руан се намира едно примамливо ресторантче, което винаги събира много посетители – „La walsheim“. Повечето са туристи, които се разхождат по тесните улички и оглеждат старите сгради и величествените катедрали.

 

rouen dany

 

„La walsheim“ примамва с красивата си постройка, оградена с цветя около заведението. Разположението е чудесно – до прекрасната църква Saint-Maclou.

 

La walsheim5

 

Менюто е интересно и разнообразно.

 

La walsheim2

 

Цените са по-скоро нормални за Франция и дори леко по-ниски за този тип заведение в центъра на Руан.

 

La walsheim11

 

Имаше и дневни менюта за възрастни на цена между 18,40 и 28,30 евро на човек.  А така също и детско меню за деца до 12-годишна възраст на по-ниска цена – 9 евро.

 

La walsheim10

 

Ето част от нашия избор при първото ни посещение:

 

La walsheim7

La walsheim8

La walsheim9

 

Обслужването беше добро. Първият път, когато посетихме заведението, бяхме възхитени от внимателното и бързо обслужване на сервитьора. Оценката ни е за отлично обслужване. Вторият път случихме на сервитьорка, която по-скоро се вълнуваше от външния си вид, отколкото от клиентите си. Тогава оценката ни за обслужването рязко спадна на по-скоро средно ниво. Заговорихме се колко е важна ролята на сервитьора. Едно отлично отношение и даден ресторант може да те впечатли. Едно посредствено обслужване – може да срине дори първоначно отличните впечатления. Дори и хубавата храна не може да направи чудеса и да подобри оценката за дадено заведение, ако клиентите са срещнали невнимателен сервитьор. И все пак – за този ресторант се опитваме по-скоро да си останем с първоначалните впечатления от първия сервитьор.

 

La walsheim4

 

Впечатленията ни от храната са много добри. От обстановката – също. Като цяло останахме с положителни впечатления от ресторанта „La walsheim“.

 

La walsheim1

 

„La walsheim“ е в сърцето на историческия център на Руан, точно на основната пешеходна улица.

 

 

Гледа срещу прекрасната църква Saint Maclou. И тъй като уличката, която ги дели, е съвсем тясна, усещането е невероятно – да си съвсем близо до тази величествена катедрала и да разглеждаш красивите детайли в готическата постройката.

 

By Alphaclem (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

By Alphaclem (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Ресторантът е тук от 1974 година. Преди на това място е било известно кабаре, наричано  „la Pipe“, където през 40-50 години са се събирали много художници.

 

La walsheim4

 

В ресторанта се предлагат елзаски специалитети, но също и местни. Един местен книжар, с който се заговорих, леко се засегна, че сме посетили през първия си ден в Руан точно елзаски ресторант и то в Нормандия. За местните явно от по-голямо значение бяха другите ресторанти в града, които са с нормански корени. И въпреки това „La walsheim“ е приятно местенце за семейна вечеря или среща с приятели. Подходящ е и за деца. Определено беше по-оживен в сравнение с другите типични ресторанти за Руан и може би затова събираше толкова много туристи.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".