Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Летящите ретро коли на Рено Марион

Летящите ретро коли на Рено Марион

 

http://www.renaudmarion.com

http://www.renaudmarion.com

 

Феновете на ретро колите, научната фантастиката, изкуството и фотографията са впечатлени от „летящите коли“ на французина Рено Марион. Той е фотограф и решава да реализира детската си мечта – летящи коли. Когато е бил малък, точно така си е представял, че ще живее в бъдеще – ще има навсякъде летящи коли, космически кораби, паралелни светове, а извънземните ще са вече част от нашето общество.

 

Веднъж, докато се разхожда по улицата, вижда ретро кола от своето детство и му хрумва да реализира мечтата си. А тази детска мечта сега се превръща в популярен арт проект „Air Drive“, който има много почитатели.

 

Първата снимка е направена в Женева през 2012 година, а след това снима в Париж.

 

http://www.renaudmarion.com

http://www.renaudmarion.com

 

Мотивира го една мисъл:

 

„Нашите мечти днес са реалност утре.“

 

И тази мисъл се превръща в мото на проекта.

 

Как Рено Марион създава своите „летящи коли“?

http://www.renaudmarion.com

http://www.renaudmarion.com

 

Харесва ретро кола и я наема. Търси подходяща обстановка, която трябва да е от 70-те години – времето, когато е бил дете. Нарича архитектурата от този период – „ретро-футуристична“.  Снима, а след това с новите технологии „маха“ гумите на автомобила, за да го превърне в „летящ“.

 

Първите коли, които фотографира, са Chevrolet El Camino, Mercedes 300 SL Roadster и Jaguar XK120.

 

http://www.renaudmarion.com

http://www.renaudmarion.com

 

През годините е снимал най-често Mercedes 300SL, Lincoln Continental, Jaguar E-Type, Mercedes 190SL, Aston Martin DB5 и Porsche 356.

 

Проектът се възприема като истинска телепортация във времето. Очарова с класически коли, но и те кара да мечтаеш за новите възможности на бъдещето.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".