Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » От домашен офис до всекидневна на открито – най-желаните имоти в епохата на коронавирус

От домашен офис до всекидневна на открито – най-желаните имоти в епохата на коронавирус

COVID-19 и богатите

 

house-429353_640

 

Работата от дистанция и онлайн образованието в епохата на коронавирус напълно промениха приоритетите на търсещите нови жилища. Домашен офис и всекидневна на открито – това са най-честите желания, които се срещат в последните месеци, сочи мащабно проучване на сайтa за имоти Homes.com.

 

Вместо къща до плажовете на Маями, купувачите вече предпочитат имения в някоя планина или пък голяма къща в селски район, който не е засегнат от коронавируса, обясняват от престижния Robb Reports, радващ се на богати читатели от цял свят.

 

Промяната в търсенето се дължи на все по-често срещаната опция за работа от дистанция и за онлайн обучението на студенти и ученици. Много богати технологични компании обявяват, че служителите им ще имат възможност да продължават да работят от дома си още няколко месеца и дори година. Сред тези компании са Гугъл, Фейсбук, Uber и други.

 

home-5003501_640

 

Новите купувачи искат жилищата им да бъдат вече с домашен офис. На двора да има възможност за забавления – например, басейн и градина, Всекидневната да е изнесена на открито. Невъзможността да се посещават киносалони кара по-заможните да оформят в къщите си медийни стаи, в които семейно да гледат филми.

 

home-theater-873241_640

 

Голям процент от високоплатените служители и специалисти ще продължават да работят от дома си и в близките месеци. По тази причина все повече искат да имат хубави домашни офиси. Ограниченията от излизане навън по време на пандемията и престоят у дома ги кара да търсят просторни имоти с големи дворове, в които да се наслаждават на различни дейности на открито. Харесва ни са райони, които не са засегнати сериозно от коронавируса.

 

pool-house-4272310_640

 

Интересно е, че голям процент от купилите си нов дом или планиращи да го закупят в близките месеци, са много млади. Те са на възраст до 34-годишна възраст, които имат много по-различен поглед от по-възрастните как искат да живеят и да балансират между работа и личен живот. За тях работата и ученето от дистанция не са проблем, а нещо напълно естествено.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".