Рубрики
Начало » Интересно » Раждането на комикса с Мики Маус

Раждането на комикса с Мики Маус

 

mickey-mouse-1776700_640

 

На 13 януари 1930 г. излизат първите комикси с Мики Маус. Те се появяват в американските всекидневници две години след филмовия дебют на любимия анимационен герой. Повечето от комиксите са нарисувани от Флойд Готфредсън. Той включва някои герои от анимациите като Гуфи, но въвежда и нови.

 

В Европа Мики Маус пристига с местните комикси във Великобритания, Югославия, Италия още през 30-те години. В Италия интересът е голям. Италианските комикси успяват да се задържат на пазара и след войната.

 

С времето образът на Мики Маус в комиксите се изменя. През 40-те години вместо с класическите си къси панталони, той вече е облечен с бяла риза и дълги панталони. От края на 90-те години започва да се използва в някои издания старото му облекло.

 

Мики Маус е американски рисуван герой. Създаден е съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс през 1928 г. Първоначално е озвучаван от Уолт Дисни. За негов рожден ден се счита 18 ноември 1928 г., макар че реално се появява шест месеца по-рано. Мики Маус е и символ на The Walt Disney Company.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".