Рубрики
Начало » Интересно » Момче за всичко

Момче за всичко

 

tomatoes-5486197_640

 

„Търсим момче за всичко“.

 

Такава обявява публикували от една компания. Безработен младеж решил да кандидатства. Преминал интервюто за работа. Помолили го да почисти и пода, за да видят как работи. Харесали го и му казали, че ще му изпратят документите, които трябва да попълни. Помолили го да си даде имейл адреса.

 

Нямам имейл, нямам и компютър – отвърнал човекът.

 

Как е възможно това? – учудил се мениджърът „Човешки ресурси“.

Ако нямате имейл, значи не съществувате. А щом ви няма, значи не можем да ви наемем.

 

Така безработният бил отхвърлен. Имал в джоба си само 10 долара. Отишъл на пазара и купил 10 килограма домати. Решил да ги предлага по домовете. Вървял от врата на врата. Почуквал, потробвал. Бизнесът му потръгнал. Бързо разпродал хубавите домати. Прибрал се у дома си. Преброил спечелените пари. Вече били станали 60 долара.

 

Младежът бързо пресметнал, че ако повтори и на следващия ден същото упражнение, ще увеличи печалбата си. Вложил този път 60 долара. И така повтарял всичко всеки ден. Купувал домати, обикалял по домовете, продавал хубавата си стока и вечерта парите били повече от предишния ден.

 

Скоро си купил микробус, после камион. След това бизнесът му се разрастнал още повече. Имал много товарни коли, с които се разнасяла стоката по домовете на хората.

 

Минали 5 години. Младежът вече бил мъж с успешен бизнес. Решил да е разумен. Да помисли за семейството си. Поканил на среща застрахователен агент, за да си направи застраховка „Живот“. Разговорът вървял добре. Всички детайли били уточнени. Накрая брокерът помолил за имейл, на който да изпрати документите.

 

Нямам имейл! – казал мъжът.

 

Как е възможно това?

Нямате имейл, а сте построили такъв успешен бизнес!

Знаете ли какъв щяхте да бъдете, ако имахте имейл?!

 

Момче за всичко – откратко отговорил човекът.

 

 

Историята е по популярната притча, разказана от Джериес Авад. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".