Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Мостът „Александър III“ в Париж – прекрасно място за романтични снимки във френската столица

Мостът „Александър III“ в Париж – прекрасно място за романтични снимки във френската столица

Данибон: Пътеписи от Франция

paris svatba 5

 

Париж събира може би най-много влюбени и най-много младоженци. Наблюденията ми из френската столица показаха, че мостът Александър III е едно местата, където направо се струпват много чуждестранни сватбени двойки за фотосесии, а това е добър показател, че е правен сериозен подбор и има сериозна преценка къде е най-добре да се запечата този приятен момент от живота.

 

paris pont alexander 3 6

 

До величествения мост Александър III в Париж могат да се видят много влюбени двойки, които си правят селфита на фона на Айфеловата кула и към Сена.

 

paris pont alexander 3 5

 

Това, което прави най-силно впечатление, са насъбралите се чуждестранни сватбени двойки в единия край на моста, които се придвижват с цели фотографски екипи.

 

paris svatba 7

paris svatba 8

paris svatba 1

paris svatba 3

 

Повечето бяха младоженски двойки от Азия (вероятно Китай и Корея), които запечатваха първите си семейни мигове в романтични снимки от Париж. Булките не бяха в бели рокли, а в черни или в кремави. Демонстрираха елегантност и изисканост. Въпреки жегата и влагата – държаха се съвсем професионално и издържаха на всички напътствия на фотографите къде да застанат, как да застанат, как да гледат, как да гушнат половинката си. (Аз ги съжалявах как издържат в тази жега, а мъжът ми жалеше младоженците, които стояха достолепно със своите официални костюми).

 

paris svatba 11

 

Имаше и други булки (вероятно от други държави и националности), които носеха бели рокли.

 

paris svatba 12

 

Под моста бяха паркирани красиви коли, които изчакваха младоженците. Личеше се сериозната подготовка за тези мигове, работата с професионалисти и най-вече лукс и сериозни финансови възможности за реализацията и филмирането на романтичните епизоди във френската столица.

 

paris svatba 2

 

А тази двойка на тревата ни стана изключително симпатична.

 

paris svatba 10

 

Около моста Александър III българското поверие две булки да не се срещнат нямаше как да се осъществи. Накъдето и да погледнеше човек, виждаше младоженци с фотографски екипи.

 

paris svatba 6

paris svatba 9

 

Мостът Александър III е изключително красив пътен мост над река Сена в Париж. Построен е през 1896-1900 година.

 

paris pont alexander 3

 

Носи името на руския цар Александър III. Дълъг е 160 метра, широк е 40 метра.

 

paris pont alexander 3 4

 

Архитектурата е сходна с тази на разположената в близост и строена по същото време сграда на Гран Пале. Мостът е богато украсен с лампи, херувими, нимфи и крилати коне в стил ар нуво.

 

paris pont alexander 3 1

 

Има изключително красива гледка от него към Айфеловата кула.

 

paris pont alexander 3 5

 

А под него постоянно преминават туристически корабчета.

 

paris pont alexander 3 2

 

Така че ако търсите романтично местенце за снимка в Париж, набележете си задължително моста Александър III. Ще запечатате красива гледка от моста към Айфеловата кула и Сена, а от вас остава само романтичното настроение.

 

paris pont alexander 3 7

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.