Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Елегантно, дръзко, бързо или ей така по италиански

Елегантно, дръзко, бързо или ей така по италиански

 

italianci motor pokupki

 

Млада двойка на мотопед – това беше честа гледка, която виждах в Италия. Често момичето носеше някакви покупки в ръцете си, а младежът дръзко се шмугваше през натоварения трафик. Бяха винаги елегантни и аз любопитно се заглеждах в тях. Но бяха и много бързи – рядко успявах дори да извадя телефона си за снимка. Най-накрая успях да изловя такъв момент докато едни младежи караха пред нас.

 

italianci motor pokupki 2

 

Трафикът в района около Неапол и Соренто е ужасно натоварен. У нас може да си мислим, че се кара страшно, но просто не сме виждали там за какво става дума. А мотопедите допълнително създават хаос, но пък може би наистина е най-бързият начин за предвижване. На мен ми изглеждаше и изключително опасен. В района Соренто забелязахме, че по-често се ползват мотопеди отколкото в Неапол.

 

italianci motor pokupki 3

 

Тези снимки ги направих на връщане от Соренто. Градчетата се сливаха едно в друго, но трафикът беше все така – кола до кола.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".