Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Най-дългият ескалатор за разходка сред природата ви очаква в Китай

Най-дългият ескалатор за разходка сред природата ви очаква в Китай

Дори и мързеливците могат вече да са туристи

escalator_kitaj

 

Китай все повече започва да се превръща в страна, където се случват чудеса. Най-новото чудо е най-дългият ескалатор, с който можете да разгледате красивия каньон (Enshi Grand Canyon) край Енши сити, провинция Хубей, в Централен Китай. Дълъг е 288 метра.

 

„Ескалаторът е най-дългият в света за разглеждане на забележителности. Ползването му струва 20 юана (около 5,28 лева) на човек. Посетителите ще могат да се наслаждават на красивите гледки като полагат по-малко усилия при вървенето, но пък ще се движат по-бързо“, споделят идеята на новото чудо запознати.

 

Ескалаторът е построен на протежението на планината във формата на „∑“. Конструкцията е изградена от стомана и дърво. Ще бъдат засадени и много растения по съоръжението, за да се слее напълно с околната пейзаж.

 

kitaj-eskalator

 

Ескалаторът отвори в началото на октомври. На час може да бъде посещаван от 7300 гости. На година очакванията са за поне около 600 000 туристи.

 

източник: http://en.people.cn/, http://www.insidehook.com/, http://newatlas.com/

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".