Рубрики
Начало » Интересно » НАСА: „Светът няма да свърши през 2012″ ВИДЕО

НАСА: „Светът няма да свърши през 2012″ ВИДЕО

„Защо светът не свърши вчера?“ – така се казва филмче на НАСА, което вероятно е трябвало да се разпространи след 21 декември, но вече е качено в YouTube и се радва на бърза популярност. Дълго е 4,21 минути и в стил „Дискавъри“ обяснява за календара на маите и защо няма реална опасност в петък да загине Земята.

Според мнения, циркулиращи в продължение на години, пророчество на древните маи казва, че на 21 декември 2012 ще дойде краят на света. От НАСА потвърждават, че действително един цикъл в календара на маите завършва на този ден, но това не означава, че Земята ще престане да съществува.

„Този календар на маите е точно както и вашия календар, който имате на стената си в кухнята и който свършва на 31 декември. Но Земята не загива на 31 декември, а всичко продължава на 1 януари. Така и при календара на маите светът няма да престане да съществува след 21 декември 2012 г.“, пише в изявление на Интернет страницата на НАСА. „Тази дата е краят на дълъг период в календара на маите, но след това – точно както при вашия календар и 1 януари – започва нов дългосрочен цикъл.“

Учени от НАСА са категорични, че няма известни астероиди или комети, които са се отправили към Земята. Ако това беше така, ние вече щяхме да ги виждаме в небето. Слънцето също не е заплаха за нашата планета.

„Светът няма да свърши през 2012 г.“, категорични са от НАСА. „Нашата планета се е развивала добре в продължение на повече от 4 милиарда години, а сега световни учени са убедени, че няма никаква опасност за Земята, свързана с 2012.“

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.