Рубрики
Начало » Интересно » Няколко предсказания за края на света – ИНФОГРАФИКА

Няколко предсказания за края на света – ИНФОГРАФИКА

end of the world

Напоследък хората на средна възраст сме истински късметлии. Вече имаме опит с няколко прогнози за края на света и започнахме да посвикваме. Дори ни става интересно защо някой е предрекъл, че Земята ще загине (и този път).

Открих интересна инфографика, която показва, че през вековете е имало и други подобни моди и предсказания за края на света.

Например, твърди се, че папа Инокентий III (1198-1216) е предсказал, че светът ще свърши през 1284 година или 666 години след началото на Исляма. Той е инициатор на Четвъртия кръстоносен поход (1202 г.-1204 г.), който приключва с превземането на Константинопол на два пъти. Има и връзка с българската история. През 1204 г. Инокентий III сключва църковна уния с цар Калоян, за което признава титлата му рекс (крал), а на търновския архиепископ Василий — примас.

Другото интересно предсказание е за 1600 година. То е на немския духовник и теолог Мартин Лутер.

Христофор Колумб пък смятал, че краят на света ще настъпи през 1658 година.

Нострадамус посочил 1999 година, но вече се уверихме, че нищо такова не се случи.

Според инфографиката, Исак Нютон е предсказал 2000 година, а аз откривам в Интернет, че е посочил 2060 г.

Единствената по-научна засега прогноза е, че след 5-6 милиарда години Земята може да загине, защото Слънцето, което сега е жълто джудже, ще се раздуе като червен гигант и ще погълне близките планети. Дано дотогава хората да са достатъчно напреднали научно и технологично и да намерят спасение.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.