Рубрики
Начало » Интересно » Новини » ГРАФИКАРТ – галерия за графично изкуство

ГРАФИКАРТ – галерия за графично изкуство

Откриване: 17 октомври 2019 г., от 16 до 20 ч.

3 (1)

 

Една лична колекция в едно ново пространство за изкуство

На 17 октомври 2019 г., от 16 до 20 часа в София се открива едно ново артистично пространство – галерията за графично изкуство ГРАФИКАРТ. В нея художникът график и колекционер Людмил Георгиев има за цел да представи и популяризира постиженията в съвременната българска графика.

 

1

 

„Мисия „Графика“ е първата експозиция в галерия ГРАФИКАРТ. Ще бъдат изложен фрагмент от богатата сбирка на Людмил Георгиев. В продължение на 30 години той активно присъства на художествената сцена в страната, но и не загубва любопитство към творчеството на своите колеги. С времето натрупва богата графична колекция от произведения на автори, за които изкуството на графиката е не моментно увлечение, а поле, в което живеят, творят и въплъщават идеите си.

 

2 (1)

 

В изложбата „Мисия „Графика“ са включени 37 автори. Сред тях са Емануела Ковач, Васил Колев, Веселин Дамянов, Стефан Марков, чието творчество има важно място в колекцията на Людмил Георгиев. Изложбата предоставя възможност за среща и с произведения на утвърдени вече като класици в полето на графиката майстори – Любен Диманов, Николай Майсторов, Стоян Цанев, Петър Чуклев, Любомир Йорданов, Борислав Стоев, Стефан Марков, Румен Скорчев.

 

Следя творчеството на Людмил Георгиев от 13 години. Той е наш семеен приятел.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".