Рубрики
Начало » Интересно » Новини » Грипна ваканция в цялата страна до 11 март

Грипна ваканция в цялата страна до 11 март

Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна

 

1 su zima

 

Учениците в цялата страна излизат в грипна ваканция до 11 март (включително), сряда. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде днес заповед, с която обяви грипна епидемия на територията на цялата страна.

 

МОН отмени всички ученически олимпиади и състезания до 11 март 2020 г. 

 

Преустановяват се учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

 

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

 

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".