Рубрики
Начало » Интересно » Новини » Комични постове в Twitter срещу Мариса Майер от Yahoo заради забраната й да се работи от вкъщи

Комични постове в Twitter срещу Мариса Майер от Yahoo заради забраната й да се работи от вкъщи

yahoo hr 280Симпатичната шефка на Yahoo Мариса Майер разгневи служителите си като премахна работата от вкъщи. Самата тя беше назначена на ръководния пост като бременна, а сега дава пример как може да си работеща майка.

Във времена като нашето, когато масово се пропагандира работата от дистанция и все повече хора се насочват към този начин, Майер се захласна по по-традиционния – работата от офис.

„Някои от най-добрите решения и прозрения се раждат в коридора и по време на разговорите на кафе, когато се срещаме с нови хора или на импровизираните срещи на екипа,“ пише в специално съобщение Джаки Ресес, ръководител „Човешки ресурси“ в Yahoo. „Скоростта и качеството често са жертвани, когато се работи от дома. Трябва да бъдем едно Yahoo! и да започнем физически да бъдем заедно.“

Тези планове на ръководството на Yahoo взривиха социалните медии от критични коментари за остарелите методи на управление на човешките ресурси.

Появи се дори профил в Туитър @_YahooHR, който издава уж заповеди от името на HR-ите към служителите на компанията.

Първият пост беше доста язвителен:

„От петък, ние молим всички служители да се обръщат към нашия изпълнителен директор, Мариса Майер, с „Ваша светлост“.“

„Yahoo! изповядва културата на упоритата работа и фокусирането. Моля, усмивките да бъдат сведени до минимум.“

Последният пост е отпреди 13 часа:

„Yahoo-вци, ще блокираме търсенето в Google във всички корпоративни офиси. Търсачката на Yahoo! ечудесна алтернатива, също толкова добра, ако не и по-добра.“

Засега този Туитър акаунт няма много последователи – само 447, но известните блогове като Mashable вече писаха за него. Така че дори да няма много фенове, той е доста следен.

източник: @_YahooHR, Mashable

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.