Рубрики
Начало » Интересно » Новини » Преустановяват се културни мероприятия в страната

Преустановяват се културни мероприятия в страната

обн. 10.3.2020 г.

 

zala armeec

 

Министерството на културата излезе със съобщение на сайта си във връзка с допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса:

 

Преустановяват се културни мероприятия на територията на всички области в страната. Тази мярка е предвидена в заповед на Министерството на здравеопазването, издадена след днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Заповедта е в сила от днес и е приета като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19. С нея се преустановяват всички масови мероприятия, в това число културни и спортни, не само в областите Габрово и Плевен, където са регистрирани случаи на заразени с COVID-19, но и на територията на цялата страна. В това число организираните мероприятия и програми на кина, театри, концертни зали, музеи, галерии и други.

Министерството на културата вече е уведомило всички културни институти в страната за приетата мярка с оглед предприемането на необходимите действия за отмяна или отлагане на планираните събития. Със заповедта на министъра на здравеопазването са запознати всички второстепенни разпоредители към министъра на културата, както и читалищата и регионалните библиотеки.

Чрез официална кореспонденция и социалните мрежи за мярката са уведомени експертите в Регионалните центрове „Читалища“ в страната и председателя на Съюза на народните читалища. За мярката са информирани музеите и галериите в страната, включително чрез Сдружението на музеите в България и Съюза на българските художници, както и всички сценични институти – театри, опери и филхармонии.

Заповедта на министъра на здравеопазването е в сила до второ нареждане.

 

Съобщение от Ивентим

 

Поради настоящата безпрецедентна ситуация, свързана с разпространението в България на коронавирус (COVID-19) и пълната забрана от страна на властите за провеждане на културни и спортни събития, през следващите дни, за съжаление, няма да могат да се проведат планираните мероприятия до ново решение на Министерски съвет, позволяващо обратното.

В случай, че дадено събитието не може да се проведе, билетите ще бъдат валидни за възможна следваща дата. Ако се вземе решение, от страна на организатора, за анулиране на събитие, ще очакваме допълнителна информация относно начина на връщане на билети, която ще публикуваме в информационните канали на Ивентим.БГ ООД.

Моля, обърнете внимание, че непрекъснато ще се добавя актуална информация относно настъпилите промени, както и да използвате тази страница като най-актуалния източник на информация във връзка с Вашето събитие.

 

Студио 5

 

 

От City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство:

 

 

За концерта на Рей Джелато:

 

 


‎BG Sound Stage: Ara Malikian 

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".