Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Обяд в Luvi’s Trattoria Braceria във Вомеро в Неапол

Обяд в Luvi’s Trattoria Braceria във Вомеро в Неапол

Пътеписи от Италия

 

Luvi's Trattoria Braceria vomero neapol 2

 

Luvi’s Trattoria Braceria или изписвано още и като Luvi’s Ristopub се намира в близост до големите забележителности на богатия неаполитански квартал „Вомеро“ – манастира музей „Сан Мартино“ и замъка Сант-Елмо. Обядвахме в него преди да посетим манастира и да разгледаме красивите коледни шедьоври.

 

Заведението приличаше на уютно френско бистро. Предлагаха се само няколко вида ястия за деня. Цените бяха високи в сравнение с други заведения в района. В ресторантчето имаше само няколко малки масички. Цялата обстановка подсказваше традиции и дълга история.

 

Бяхме първите клиенти. Аз си поръчавах спагети с миди. Всъщност това бяха първите спагети с миди, които пробвах по време на тази наша почивка. Бях прочела, че са специалитет за района. След това ги опитах още в няколко хубави заведения. Всеки път бяха различни. Не съм почитателка на мидите, но това ястие ми допадна или по-скоро започнах да свиквам с неговия вкус и дори да се пристрастявам, т.е. вече, когато съм далеч от Неапол, ми се иска отново да ги пробвам приготвени по този начин. Според мен най-вкусни бяха в Соренто, но навсякъде бяха интересно ястие, което не съжалявах, че пробвах.

 

Малко преди да тръгнем, в ресторанта влезе по-възрастна двойка италианци. Не бяха местни, тъй като видях, че носят туристически справочници. Бяха обаче много изискани – с перфектни маниери и с много приятно отношение към хубавото вино и добрата храна.

 

Обслужването в заведението беше бързо. Сервитьорът говореше английски и съдействаше с избора. Ресторантчето определено повече напомняше на френско бистро, впрочем целият богат квартал Вомеро някак ме връщаше към спомените ми от Париж.

 

Фоторазходка 

из Luvi’s Ristopub във Вомеро

 

28 декември 2017 г., четвъртък

 

 

 

Решихме да пием кафе в съседното заведение. То беше типично италианско кафене с майстори на кафето, с усмихнати клиенти и с ароматни напитки, които се пият на крак до тезгяха.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".