Рубрики
Начало » Интересно » Графични „Отпечатъци“ – изложба на художника Людмил Георгиев

Графични „Отпечатъци“ – изложба на художника Людмил Георгиев

 

otpechatuci lidmil georgiev

 

На 24 юни 2015 г., сряда, от 19 часа в галерия „Средец“ е откриването на изложбата на художника Людмил Георгиев. Галерията се намира на бул. „Ал. Стамболийски“ 17 в София.

Експозицията съдържа 15 едрогабаритни цветни графични отпечатъци, с нетипични за графиката размери, вариращи между 100 и 160 см. Творбите са изцяло нови, създадени в периода май-юни 2015 година чрез използване на смесени графични техники, от които преобладаващо място имат сухата игла и монотипът. Интересното в случая е, че художникът експериментира с нестандартни материали, обичайни в бита, но необичайни в графиката – пластмасови плоскости, стъкло, гума.

 

„Впечатляваща е неговата смелост на творец, който експериментира непрекъснато. Въпреки рисковете, които всеки експеримент поражда, авторът внимателно и целенасочено изгражда комплексни композиции, които от своя страна загатват специфичен сюжет и изразяват различно психологическо състояние .“- споделя галеристът Стефан Стоянов, куратор на изложбата.

 

Людмил Георгиев за пръв път излага свои творби в галерия „Средец“, но участието му е подготвяно още от месец февруари. Спечелено е чрез конкурс и предварителен подбор в Министерството на културата.

 

photoLG

Графичните работи на Людмил приканват зрителите към съпричастност, към освобождаване на сетивата и интуицията, давайки възможност на всеки от нас да интерпретира творбите му според собственото си светоусещане, и оставят един незабравим отпечатък в душите ни .

 

LudmilGeorgiev

Топ 5 факта за Людмил Георгиев:

 

1. Роден е на 11 януари 1962 година в град Кнежа. Член е на Съюза на българските художници от 1994 г. – секция графика. Живее и работи в София.

2. От 1987 г. взема участие във всички национални и регионални изложби в областта на графиката.

3. Участва и в редица международни изложби в Италия, Испания, Германия, Австрия, Полша, Сърбия, Македония и Япония.

4. Има самостоятелни изложби в Париж, Белград, Берлин, Франкфурт и в други градове в чужбина и в България.

5. Носител е на български и чуждестранни награди.

 

 

Още по темата:

 

Сред творбите на Людмил Георгиев

Усещане за „Сваровски“ в картините на Людмил Георгиев

Изложба живопис на художника Людмил Георгиев

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.