Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » „Наполиманията“ в италианското ресторантче „Petit le Fleur“ в Торре дел Греко

„Наполиманията“ в италианското ресторантче „Petit le Fleur“ в Торре дел Греко

Пътеписи от Италия

 

Pizzeria Petit Le Fleur torre del greco 16

 

 

Сами в ресторантчето на Стефановден

Стефановден в Италия се чества на 26 декември (в България е на 27 декември). За разлика от 25 декември, когато почти всичко е затворено, на 26 декември на повечето места е отворено, но често затварят по-рано.

Тръгнахме да търсим по уличката до нас отворен ресторант. Този, който ни препоръча нашият хазяин, затваряше. Така попаднахме в едно друго ресторантче. Приличаше малко на стол, но пък хората бяха толкова сърцати. Храната беше семпла и вкусна.

Ресторантчето беше с френско име – Petit le Fleur. Френско и испанско влияние се усеща все още в района, тъй като Неапол е бил владян и от французи, и от испанци.

В ресторантчето се долавяше навсякъде „Наполиманията“. Плакатите по стените бяха с такива надписи. Разглеждахме ги с интерес, защото бяха истинска атракция.

И в това ресторантче отново усетихме онова супер човечно отношение. Когато тръгвахме, сервитьорът ни дойде да се здрависа с нас, но не официално, а все едно изпраща членове от семейството си. Гледаше ни с такава топлина.

Много човечни са хората в Торре дел Греко. Всеки път ми напомнят на хората из нашите села или поне такива, каквито ги помня от моето детство – човечни, сърцати, винаги да помогнат, а гостът е като Бог – така му се радват и почитат.

 

Фоторазходка из пицария Petit le Fleur

 

Сами в ресторантчето на Стефановден

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".