Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Фоторазходка из култовата таверна „София“ на остров Гавдос

Фоторазходка из култовата таверна „София“ на остров Гавдос

Пътеписи от Гърция

wpid-img_20190923_134126-1882203235672926130.jpg

 

Таверна „София“ се намира в близост до един от най-красивите плажове в света – Агиянис, разположен в северната част на най-южния европейски остров Гавдос. Собственичка е София, 45-годишна гъркиня, която умело и управлява, и готви. Предлага и просторни стаи за настаняване с баня, тоалетна и тераса.

 

На остров Гавдос се е запазила девствеността на природата и това привлича много почитатели на красивите плажове. Цивилизацията спира до таверната и след това човек се потапя в безвремието сред красивите пясъчни дюни и топлото Либийско море.

 

В таверната „София“ човек успява да се докосне и до кулинарното майсторство на собственичката, да вкуси морски деликатеси и местни гозби, а и да влезе в едно общество, което се заформя всяка вечер в заведението, което е смес от хипстъри, арт личности, учени, щастливи семейни двойки, целеустремени пътешественици и изключително дружелюбни стопани. Сутрин се радва ароматно кафе, портокалов сок, вкусна закуска и с гледка към морето от някоя маса в таверната. За обедите може да му приготвят сандвичи за плажа или да похапне на хладно при София.

 

Много от хипстърите, които живеят на плажа Агиянис, идват до таверната не само, за да се нахранят, но и да поработят на компютъра си или да заредят телефоните си.

Фоторазходка из култовата таверна „София“ до плажа Агиянис на остров Гавдос

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".