Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Плажът с веселите надписи около Агора бийч край Криопиги

Плажът с веселите надписи около Агора бийч край Криопиги

Пътеписи от Гърция

agora beach plaj 3

В последния ден от септемврийския ни престой край Криопиги на Касандра, Халкидики, решихме да сменим по-дивия ни плаж с по-цивилизован. Вместо вдясно към плажния бар Актаион, потеглихме наляво, където се намираше ресторанта Агора бийч, за който видяхме много хубави отзиви, а менюто ни впечатли. Оказа се малко по-далеч от това, което очакваме.

 

agora beach plaj 9

 

На плажа ни посрещнаха весели надписи за плажен контрол за усмихнати лица.

 

agora beach plaj 16

 

Точно пред ресторанта имаше разположени шезлонги и чадъри, които се отдаваха под наем. напитки.

 

agora beach plaj 1

 

Сервитьори сновяха между плажуващите и носеха прохладни напитки.

 

agora beach 1

 

Плажът беше с пясък, а в морето точно там нямаше камъчета. Водата беше чиста и топла.

 

agora beach plaj 11

 

Харесахме по-задни чадъри. За моя вкус двойките шезлонги бяха твърде гъсто разположени. Отделно много от гостите се бяха разположили с по 4-5 шезлонга под един чадър и още по-тясно ми изглеждаше, но реших да си почивам и да не обръщам внимание на това, което не ми допада.

 

agora beach plaj 2

 

Момчето, което отговаряше за чадърите, ни направи мил жест. Вместо да ни вземе такса за два чадъра и три шезлонга, каза, че вторият чадър и шезлонга за малкия ни син са подарък към нас. Е, разбира се, след това при плащането добавихме и тази такса за тях, но жестът беше приятен.

 

agora beach plaj 8

 

Поръчахме си фрапета и фрешове, четохме хубави книжки, радвахме се на приятната плажна почивка и на топлото чисто море.

 

agora beach plaj 12

 

Наоколо беше пълно с веселяшки надписи.

 

agora beach plaj 5

 

Обстановката беше с по-хипстърски вид, уж леко небрежно, но всъщност всяко детайлче е добре премислено.

 

agora beach 2

 

Най-голямата атракция на плажа беше розово фламинго. То беше на двойка около 35-40-годишна възраст, които бяха без деца и много се забавляваха с надуваемата си играчка. Жената плуваше с фламингото, а мъжът беше отговорен по неговото пренасяне. Реших, че може би са младоженци, за да имат време за такива палави игри. И само се чудех – как ли го пренасят до хотела си по тези стръмни гористи пътечки.

 

agora beach plaj 4

 

Очаквах с нетърпение обяда в ресторанта, тъй като прегледах менюто и имаше чудесни предложения.

 

agora beach4

 

От него обаче останахме с много смесени чувства. Гледаката е страхотна, храната – вкусна.

 

agora beach plaj 10

 

Но обслужването беше пресилено вежливо, но странно. Най-неприятното беше, че ни нападнаха рояк оси и това уби чара на обяда. Въпреки това останахме с приятни впечатления от красивата гледка и добре оформените блюда, които запечатахме в снимки.

 

agora beache

 

Следобедът продължихме да плажуваме на шезлонгите до ресторанта. Музиката беше доста по-силна от необходимото. Малко съжалявахме за умереността на другото заведение, където ходехме – плажния бар Актаион, чийто подбор на музиката беше страхотен и никога не „гърмеше“. Но пък си заслужаваше да опитаме и нещо ново.

 

agora beach plaj 15

 

Около 16 ч. сянката достигна до нашите чадъри и ни разрешиха да се преместим на слънчево местенце, което беше на първа линия – съвсем до морето. Последните минути изкарахме чудесно. Хората бяха вече по-малко и шумотевицата намаляваше.

 

agora beach plaj 14

 

Имахме възможност да си върнем доброто плажно настроение и да се наслаждаваме на морските развлечения и спокойното мързелуване на плажа.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".