Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Джентълмен » Прякорите на някои от най-известните часовници Ролекс

Прякорите на някои от най-известните часовници Ролекс

 

Пол Нюман със своя Ролекс http://www.rolexmagazine.com/

Пол Нюман със своя Ролекс
http://www.rolexmagazine.com/

 

Всеки „Ролекс“ си има история, но някои часовници са не само с богата история, но са си спечелили и симпатични прякори, които ги правят още по-интересни за колекционери и фенове.

 

1. Ролекс „Батман“

 

Christie's

Christie’s

 

Това е прякорът на синьо-черния Rolex GMT-Master II. Наричан е така заради двата цвята, които се асоциират с Батман, споделят от Christie’s. Може да се срещне и с прякора „Черният рицар“ – отново име, свързано с Батман.

 

2. Ролекс „Пепси Кола“, „Кока Кола“, „Рут бира“

 

rolex-napitki

 

Има тенденция някои модели на швейцарските часовници Ролекс да получават прякорите си спрямо своя цвят. Например, ако е в червено и синьо – прякорът е Пепси. Ако е в червено и черно – Кока Кола. Ако е в кафяво и бежово – Root Beer (газирана напитка).

 

3. Ролекс „Джеймс Камерън“

Christie's

Christie’s

 

Някои часовници могат да се похвалят не само с прякори, но и с факта, че зад тях има интересен повод, звезда и много истории за разказване. Такъв щастливец е Rolex Deepsea Sea-Dweller D-Blue, Ref. 116660. Прякорът му е „Джеймс Камерън“. Свързан е с името на канадския режисьор Джеймс Камерън, който е носител на три „Оскара“ и други филмови награди. Известен е с филмите си „Титаник“, „Аватар“, „Терминатор“, „Пришелецът“. Този часовник е създаден, за да се отбележи самостоятелната му експедицията до  Марианската падина – най-дълбоката известна засега океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора. Надписът „Deep-Sea“ е в същия цвят като подводницата на Камерън. Също така се вижда символика в преливането от тъмносиньо до черно – също като при океана. Предлага се на търг в Christie’s.

 

4. Ролекс „Кърмит“

Christie's

Christie’s

 

 

Зеленият цвят е трябвало да отбележи 50-тата годишнина на Rolex Submariner, а не е някакъв знак, за да се почете Мъпет Шоу. Той символизира характерния зелен цвят на марката, който може да бъде видян кутии, табели, реклама. Феновете обаче веднага го свързват с любимия зелен Кърмит от Мъпет Шоу. Така този модел получава своя прякор.

 

5. Ролекс „Стийв Маккуин“

Christie's

Christie’s

 

 

Rolex Explorer II Ref. 1655 печели прякора си, тъй като е бил сниман на ръката на известния през ХХ век актьор Стийв Маккуин, който е също и запален автомобилен и мотоциклетен състезател. Предлага се на търг в Christie’s.

През 2009 година друг часовник на Стийв Маккуин Rolex Submariner, ref. 5512, беше продаден на търг на цена 234 000 долара.

 

6. Ролекс „Президентът“

източник: http://airows.com/

източник: http://airows.com/

 

Този прякор е толкова известен, че дори  и самата марка го използва. Когато трябва да наложат модела Day-Date, от компанията го рекламират като „президентска гривна“. Той става изключително популярен сред световните лидери и бързо се разпознава от хората.

7.  Ролекс „Пол Нюман“

 

Christie's

Christie’s

 

Rolex Daytona има красива история. Свързва се с американския актьор Пол Нюман.

 

rolex paul newman

 

Часовникът е подарък от съпругата му – актрисата Джоан Удуърд. Пол Нюман се сниман с него за корица на италианско списание, а така също и във филмa „Winning“ (1969), в който участва и жена му. През март 2016 г. беше продаден на търг в Christie’s за 118 750 долара.

 

8. Ролекс „Барт Симпсън“

Christie's

Christie’s

 

Защо ли този часовник носи името на анимационния герой? От Christie’s обясняват, че ако човек се вгледа внимателно в логото на часовника (Rolex Submariner, Ref. 5513), ще види, че коронката прилича на главата на Барт Симпсън. През септември 2016 година е продаден на търг в Christie’s за 8750 долара.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ЗА: Йерархията на часовниците >> 

НАУЧЕТЕ ОЩЕ: Скъп часовник, който да впечатлява >>

ВИЖТЕ: Защо е толкова скъп часовникът Ролекс? >>

източници: Christie’s, Бизнес Инсайдър, The Rake

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".