Рубрики
Начало » Интересно » Един лесен психологически трик, който може да промени живота ви

Един лесен психологически трик, който може да промени живота ви

 

girl-1208307_640

 

Ако искате да промените живота си, първо трябва да промените начина, по който мислите.

 

Спрете да се фокусирате върху негативното! Спрете да се сравнявате с другите! Спрете да се оплаквате и мърморите! Спрете да слушате клюки! Тази промяна в начина ви на мислене ще промени целия ви живот и то за добро. Изглежда лесно, нали?

 

Концепцията за позитивното мислене и за оптимистичния подход наистина прави хората щастливи.

 

lavender-1385709_640

 

Един психологически трик се оказва работеща техника за промяна на мисленето на хората от негативно към позитивно. Споделен е от сайта Bright Side. Идеята е на Уил Боуън, който искал да прекъсне този вреден човешки навик – постоянното оплакване. Инициативата му е станала толкова популярна, че преди няколко години милиони хора по света се присъединили към нея.

 

Трябва да се носи лилава гривна в продължение на 21 дни, през които човек не трябва да се оплаква, да критикува, да клюкари, да използва сарказъм, да има негативни мисли.

 

lilava grivna

 

Ако човек наруши клетвата си да не се оплаква през тези 21 дни, той трябва да премести гривната на другата си китка и броенето на дните да започне отначало.

 

Според психолози, лилавият цвят има стимулиращ ефект върху мозъка ни, също така намалява тревожността и раздразнението ни.

 

Авторът на идеята разказва, че е успял да направи 21 пълни дни без да се оплаква, мърмори, критикува, клюкари и т.н. едва след 3-месечни опити и подхлъзвания. Но все пак се е справил доста бързо. Повечето хора успяват да направят тези 21 пълни дни едва след 5-6-месечни опита. Обикновено през първите няколко седмици хората преместват гривната от едната на другата ръка по 10-20 пъти на ден. След известен период от време започват да преместват гривната само 1 път на ден, а след това се стига до веднъж на седмица. Ако човек стигне до този момент, след това лесно ще реализира целта си от 21 дни, в които да не мисли негативно.

 

small-cabbage-white-ling-1142230_640

 

По време на носенето на гривната, хората се научават да забелязват позитивните неща около тях и в самите себе си. Виждат, че животът не е толкова лош. Заобиколени сме от много интересни и позитивни неща. Важно е да се научим да забелязваме доброто и това да е съзнателен избор. Така не само ще сме щастливи, но и самите ние ще излъчваме позитивна енергия и ще правим добро.

 

Ако нямате лилава гривна, можете да използвате например бижу, лилав ластик, конец. Важно е да може лесно да се премества от едната китка на другата.

 

Успех!

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.