Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Разходка с файтон из кралския парк на двореца в Казерта

Разходка с файтон из кралския парк на двореца в Казерта

Пътеписи от Италия

park kon caserta 44

 

Красив спомен от разходката ни с файтон из парка на кралския дворец в Казерта

По време на разходката се чувствахме все едно в замъците във Виена. Всъщност в двореца в Казерта се е разхождала истинска виенчанка. Тук е властвала Мария-Каролина Австрийска, съпруга на Фердинанд IV Неаполитански. Кралица Мария-Каролина Австрийска е родена в красивия дворец Шьонбрун във Виена. Дъщеря е на известната императрица Мария Терезия, а също и сестра на френската кралица Мария Антоанета, която живее във Версай, но е гилотинирана по време на Френската революция.

 

 

park kon caserta 1

 

Кочияшът ни беше много наперен и поздравяваше минувачите по най-елегатния начин. Стоеше през цялото време изправен. Беше в черни дрехи, ръкавици и шапка. Единствено шалът му беше червен.

 

Разходката с файтон беше из Италианската градина. Италианската градина се пресича от водни шедьоври – каскади, езера, фонтани, водопади. Украсата е богата и с много красиви скулптури. Има и втори парк – Английска градина, който наподобява дива гора, но всъщност е добре оформен и премислен.

 

Пристигнахме в парка в 14,30 ч. Английската градина вече беше затворила, но италианската все още беше отворена до 15,30 ч. Паркът е огромен и изключително красив. Времето беше студено и нямаше да имаме възможност най-вероятно да разгледаме много неща. Затова наехме файтон за бърза разходка. Удоволствието струваше 50 евро. Включваше се бърза обиколка по централната алея и няколко кратки спирки за снимки около големите фонтани.

 

 

Фоторазходка из Италианската градина в двореца в Казерта

30 декември 2017 г., събота, 14,30 ч.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".