Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Разходка из закачливия Студентски хотел в Айндховен

Разходка из закачливия Студентски хотел в Айндховен

Пътеписи от Холандия

 

The Student Hotel eindhoven 12

 

Един закачлив хотел с младежки арт дизайн, с много забавни надписи, с доста удобства за студентите, намиращ се едновременно и в центъра на Айндховен, и до гарата, и до Техническия университет – така набързо бих описала The Student Hotel – Eindhoven. В него студентите могат да живеят като в общежитие, но само за една година. Хубавото за младите хора е, че ако майка им например иска да ги посети, трябва да си вземе стая в хотела и няма как да пренощува при детето си.

 

The Student Hotel eindhoven 39

 

Хотелът всъщност си е съвсем нормален хотел. Отсядат и външни хора. По време на нашия уикенд престой имаше доста от организаторите на Dutch Design Week. Цените са като на другите хубави хотели в града, т.е. не са ниски. Студентите, които живеят там, плащат по-различни цени, които също не са евтини за наем на квартира в Холандия, но пък хотелът предлага доста удобства. Месечно се плаща 677 евро за стая със собствена баня и много други екстри.

 

Стаите са с удобно легло с размер 160х200.

 

The Student Hotel eindhoven 13

 

Има гардероб, етажерки, бюро, телевизор.

 

The Student Hotel eindhoven 19

 

Банята е стилна.

 

The Student Hotel eindhoven 31

 

Ако човек е в луксозен хотел, ще иска и още екстри, но реално това е студентски хотел и за младежите е предостатъчно. Навсякъде има забавни надписи. Дори на картончето с послание към камериерката доста се смяхме.

 

The Student Hotel eindhoven 33

 

Няколко студенти ползват една кухня. На етаж стаите са разделени в два коридора. И всеки от тези коридори е с по няколко стаи. Получава се така, че на етаж има и по две кухни. Така и не успяха да ми покажат някоя от кухните и затова нямам впечатления.

 

The Student Hotel eindhoven zakuska 43

 

На 1 и 2 етаж са допълнителните удобства за студентите. Имат си стаи за учене, например. А най-много ми хареса залата с перални машини и сушилни.

 

student hotel eindhoven peralnya

 

Докато си переш дрехите, можеш да поспортуваш във фитнеса, да поиграеш билярд или тенис на маса, или просто да постоиш в удобните кресла.

 

student hotel eindhoven peralnya 2

 

На приземния етаж е денонощната рецепция.

 

The Student Hotel eindhoven 1

 

Наоколо има много пощенски кутии.

 

The Student Hotel eindhoven 4

 

Предполагам, че са на студентите от хотела.

 

В лоби бара е също много стилно. Всъщност всичко напомня на забавните офиси на Гугъл – младежки, арт, стилно и удобно.

 

The Student Hotel eindhoven 2

 

На същия етаж е и ресторантът, за който пише, че е сред най-култовите заведения в момента в Айндховен.

 

The Student Hotel eindhoven zakuska 28

 

Закуската е вкусна. През уикенда е от 8 до 10,30 ч., а през седмицата мисля, че е от 7 часа.

 

The Student Hotel eindhoven zakuska 32

 

В ресторанта може да се обядва и да се вечеря, но и в близост е пълно с ресторанти – така че има избор. А и реално щом студентите си имат кухня, може и да си приготвят храна.

 

The Student Hotel eindhoven zakuska 4

 

Към всяка стая се полага и колело. Не успяхме да наемем, тъй като бяха всичките заети. До нас обаче си имаше пункт и си взехме от там.

 

The Student Hotel eindhoven 8

 

Включени са услуги като почистване на стаята и смяна на спалното бельо.

 

В целия хотел има безплатен и бърз Wi-fi.

 

The Student Hotel eindhoven 11

 

Сградата е доста висока и има много стаи.

 

The Student Hotel eindhoven 9

 

Много се смях, когато съпругът ми измисли задачка за малкия ми син Виктор да пресметне колко са стаите в този хотел. Вики е доста наблюдателен и веднага ни показа, че всъщност хотелът ни няма 13-и етаж. От 12-я етаж се преминаваше на 14-и. Не бяхме обърнали внимание. А ние бяхме настанени на 14-я етаж. Така се оказа, че реално сме на фаталния – 13-и етаж.

 

The Student Hotel eindhoven zakuska 42

 

Гледката ни беше към по-индустриалната част на града, но виждахме и известните летящи жълти кегли – атракция номер 1 на Айндховен. Виждаше се и гарата, а така също и Техническият университет.

 

The Student Hotel eindhoven 25

 

Другите стаи с четната номерация най-вероятно се радваха на по-приятни гледки – към центъра на града.

През прозореца на общия коридор се виждаше Музеят на Филипс.

 

The Student Hotel eindhoven gledki 5

 

 

Фоторазходка 

из The Student Hotel – Eindhoven

20-22 октомври 2017 (петък-неделя)

 

 

 

 

Преди да отидем в Айндховен се забавлявах много с тази идея за този тип студентски хотели. Оказа се, че е нова инициатива. Има в няколко от големите университетски градове, а се строят и в други. Инициатор е шотландски предприемач, който принася модела за такива студентски хотели от семейния им бизнес в Шотландия, където родителите му предлагали такива услуги на студентите от The University of Edinburgh.

 

 

Освен в Холандия има още и в Париж, Флоренция и Барселона.

 

Сайтът на хотела в Айндховен е този: https://www.thestudenthotel.com/eindhoven/.

 

Умишлено избрахме Студентския хотел в Айндховен. Искахме да усетим каква е обстановката в един модерен студентски хотел. Идеята за такъв тип хотели ни се стори доста добра. Всички в Холандия ни споделяха, че трудно се намират квартири. За стая се плаща два пъти по-малко отколкото за хотела, но пък тук са включени доста екстри. Така че не мога да преценя кой вариант е по-добрият. Сервитьорката в последния ресторант, в който обядвахме, сподели, че плаща 300 евро за стая на месец, а отделно и режийни. Живее с още две студентки, които били българки.

 

Хубавото е, че има различни варианти, а и самата идея за студентски холел е наистина предприемчива и интересна. Със съпруга ми много се забавлявахме. Почувствахме се като студенти в хубаво младежко хотелче. На момчетата ни също много им допадна. Дори може да е и атракция номер 1 за тях в този град, тъй като за първи път сме в такъв тип хотел.

 

 

Моля, имайте предвид, че „Данибон“ не предоставя услуги по посещения в училища, ресторанти, хотели, събития и т.н. и тяхното отразяване. Фоторазходките, пътеписите и репортажите ми са част от блоговата форма на сайта ми, където споделям мои или семейни емоции, наблюдения, впечатления. Посещавам събития и места, които са свързани с децата ми и семейството ми. Тъй като съм с журналистически опит, обичам да „репортерствам“ и да запазвам хубави емоции за спомен или да забелязвам интересни моменти, които да споделям с аудиторията си. Нямам времева възможност да предоставям такива услуги, когато са извън семейния ни календар. Предоставила съм възможност на партньори на „Данибон“ за представяне в рубриката „Представи се“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".