Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » Сингапурските авиолинии превърнаха свой самолет в хитов ресторант

Сингапурските авиолинии превърнаха свой самолет в хитов ресторант

Резервациите бяха продадени за 30 минути

Singapore Airlines

Singapore Airlines

 

Сингапурските авиолинии обещаха и го направиха. Решиха да направят ресторанти на заземените си самолети и всички резервации свършиха за 30 минути.

 

Феноменът се обяснява с жаждата на пътуващите отново да се качат на самолет. Дори само за обяд или вечеря със самолетна храна.

 

За да реализира това преживяване, авиокомпанията преобразува двуетажния A380 – най-големия пътнически самолет в света, който сега е приземен на летището Чанги, в импровизиран ресторант.

 

Сайтът на Ресторант A380 @Changi отвори в понеделник за резервации за първите самолетни обяди на 24 и 25 октомври. Всички резервации бяха изкупени само за 30 минути.

 

От авиокомпанията реагираха бързо и пуснаха резервации за още един уикенд – 31 октомври и 1 ноември. Също така беше допълнена и опцията за вечеря за тези четири дати.

 

И за да е като при истинско присъствие на самолет, и сега има първа класа, бизнес класа, премиум икономична и икономична класа. Самолетът ресторант е разделен на четири според различните категории – „класи“.

 

Суит в Singapore Airlines

Суит в Singapore Airlines

 

Желаещите да се хранят във ВИП пространството, което е в луксозен самолетен суит, плащат приблизително около 474 долара (786 лева) за обяд или вечеря.

 

Тези, които ще изберат бизнес класата, ще трябва да платят 236 долара (396 лева), за да се хранят на борда на самолета.

 

За премиум икономичната класа се заплаща 71 долара (117 лева).

 

А за икономичната класа – 39 долара (65 лева).

 

Плащането може да се заплати с натрупаните суми от милите на често пътуващите.

 

Гостите на новия ресторант могат да резервират меню от ястията на Сингапурските авиолинии или пък меню „Перанакан“, създадено от известния сингапурски готвач Шермай Лий.

 

Към гозбите гостите ще получат две алкохолни напитки, филм за гледане и специален сувенир за вкъщи,

 

Могат да резервират и обиколка из самолета преди храненето, за да разгледат зоните, които са забранени за пътници. Интерес има към оглед на пилотската кабина.

 

За тези, които не могат да си осигурят място в ресторанта в самолета, Сингапурските авиолинии доставят храна от менюто на първа класа и на бизнес класата. Включено е също вино или шампанско. В комплекта за доставка има и прибори, които обикновено се предлагат на борда на самолета.

 

За желаещите още по-луксозно обслужване е предвидено още едно предложение – „резервирай готвач“. Готвачът може да дойде до дома на някое семейство и да му стопли самолетните ястия, да ги аранжира в чиниите и да ги поднесе.

 

Кулинарното предприемачество на Сингапурските авиолинии идва след сериозни загуби на компанията покрай пандемията. Към 30 юни загубие са 827 милиона долара. Бяха съкратени и 20% от персонала, припомня сайтът Роб Репорт

 

Бързото разпродаване на резервациите за новия ресторант Restaurant A380 @Changi накара Сингапурските авиолинии да мислят още предприемчиви идеи как да оцеляват и дори да печелят в следващите месеци.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".