Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Ресторантът в Музея д’Орсе в Париж

Ресторантът в Музея д’Орсе в Париж

Пътеписи от Франция

 

resto musee dorsay

 

Ресторантът в музея д’ Орсе е запазил великолепието на някогашния ресторант на хотел д’Орсе, който отваря врати през 1900 г. Намира се на първия етаж на известния парижки музей.

 

resto musee dorsey 4

 

Красиви полилеи, изрисувани тавани, позлатени орнаменти по стените, цветни столове – така изглежда ресторантът в музей д’Орсе. Обстановката напълно подобава за сграда, която е исторически паметник.

 

resto musee dorsey 1

 

Ресторантът, както повечето хубави френски заведения, е с по-особено работно време и е добре човек винаги да проверява тази важна информация. Отворен е от вторник до неделя от 11:45 до 17:30 часа, а в четвъртък от 11:45 до 14:45 часа и след това от 19 часа до 21:30 часа.

 

resto musee dorsey 2

 

Кухнята е поверена на шеф Йан Ландуро, който приготвя традиционни френски ястия по оригинални рецепти и съобразени с тематиката на музея.

 

resto musee dorsey 3

 

Цената за вечеря в четвъртък вечер е 57 евро на човек. Включени са напитките. Отделно се заплаща билета за музея, който е 9 евро.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.