Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » В ресторанта до гладиаторската арена на Спартак в Капуа

В ресторанта до гладиаторската арена на Спартак в Капуа

Пътеписи от Италия

 

restorant amphiteatre capua 10

 

Спартак, гладиатори, амфитеатър – това са едни от примамващите очарования на гладиаторската арена в Капуа. Някога в този амфитеатър, който е добре запазен и в наши дни, се е бил легендарният тракиец Спартак. А от Капуа тръгва неговото робско въстание.

 

Посещението на амфитеатъра в Капуа е сякаш насочено по-скоро към италианските туристи, които оценяват и по-малко познатите за масовите туристи исторически и културни забележителности. Учудващо, но този добре запазен амфитеатър и гладиаторския музей до него, не са сред големите атракции за туристите. Срещахме само италианци. Не знам дали има връзка с това, но където преобладаваха италианските туристи в района на Неапол, имаше и по-интересни заведения за ценителите и на добрата кухня. На местата, където имаше чуждестранни туристи, или нямаше заведения или не бяха от кой знае каква класа. Много отчетливо това се виждаше в Капуа – стилно ресторантче на метри от амфитеатъра.

 

Ресторантът на територията на амфитеатъра в Капуа е в едно помещение с билетната каса. Преди да се тръгне към гладиаторската арена, се минава през него. И то не само с красивата гледка към историческата забележителност, която се намира на няколко метра.

 

restorant amphiteatre capua 7

 

Човек неволно хвърля поглед и към картините, статуите и артефактите в заведението, които наистина очароват.

 

restorant amphiteatre capua 6

 

Заведението е приятно декорирано и в него има препратки към историята на това място. Всичко изглеждаше стилно и премислено до най-малкия детайл. Не успяхме да опитаме кухнята на ресторанта, тъй като отваряше в 12 часа, а ние приключихме нашата обиколка преди този час. Надявам се, че също има интересни предложения, които си заслужават да бъдат опитани.

 

Фоторазходка 

в ресторанта до амфитеатъра в Капуа

 

30 декември 2017 г., събота около 11 часа

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".