Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » „Завръщането“ – филм на Карл Лагерфелд за Коко Шанел

„Завръщането“ – филм на Карл Лагерфелд за Коко Шанел

coco chanel film

 

Chanel пусна на Фейсбук страницата си и в YouTube през декември 2013 г. първо трейлър, а след това и самия филм „Завръщането“, който разказва за триумфалното завръщане на Коко Шанел в света на модата през декември 1953 г. Режисьор на късометражния филм е Карл Лагерфелд. В главната роля на Коко Шанел е дъщерята на Чарли Чаплин – Джералдин Чаплин.

Действието се развива в ателието на Шанел в Париж. Тогава Коко е 71-годишна възраст. Завръща се в модата след 15-годишно отсъствие. По време на Втората световна война модната й къща спира своята дейност. Завръща се в края на 1953 година и прави истински триумф с нови модни колекции и ревюта. Печели модния „Оскар“ – престижната наградата „Нейман Маркус“.

Премиерата на филма беше на 10 декември в Далас, САЩ. Филмът е дълъг 30 минути.

 

Трейлър:

 

 

А ето какво разказва Джералдин Чаплин за първия си разговор с Лагерфелд за ролята на Коко Шанел:

 

 

А ето и самия филм:

 

 

В началото на 2013 година Карл Лагерфелд режисира и друг филм за Коко Шанел – Once Upon a Time. В него главната роля беше поверена на Кийра Найтли. Филмът разказва за откриването на първия бутик на Шанел в Довил през 1913 година.

 

 

обн. 30 дек. 2013

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.