Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » 5 романтични филма за релакс и приятно настроение

5 романтични филма за релакс и приятно настроение

 

Screenshot from 2020-11-14 10:11:05

 

Романтичните филми са добра идея за приятни преживявания и лежерно разсейване. В тях не трябва да търсим в повечето случаи велико филмово изкуство, а да ги възприемем най-вече като удачни варианти да се отпуснем някоя вечер с чаша хубаво вино вечер или пък да си подарим филмов маратон в спокойните почивни дни. Ето няколко предложения.

 

1. „Емили в Париж“

 

emily_in_paris_main_eiffeltower_vertical_rgb

 

Емили – млада експертка по маркетинг, ни развежда из Париж и с нея навлизаме в света на луксозните марки. Главната роля е поверена на дъщерята на известния певец и музикант Фил Колинс – Лили Колинс. „Емили в Париж“ е сериал на Нетфликс с премиера в началото на октомври 2020 г. Прочетете още тук.

 

2. „И щипка романтика“

hadnEz3JSDgmBVqVrOcdRSIOatY

 

Почитателите на вкусните гозби, кулинарните състезания и романтичните филми ще намерят в този филм прекрасно съчетание 3 в 1. Има от всичко. Главните герои са достатъчно красиви, за да ни увлекат в своята любовна история. Едва ли ще научите как се приготвя някой кулинарен френски шедьовър, но за около 2 часа ще се пренесете в света на шеф готвачите и ще забравите за реалността. Прочетете още тук.

 

3. Къде покриха Морган?

Did_you_hear_about_the_morgans_ver2

 

Жените обикновено харесват филмите на Хю Грант. По отношение на Сара Джесика Паркър симпатиите не са толкова еднозначни. Във филма „Къде покриха Морга?“ те са двойка от Ню Йорк. Пол Морган е адвокат, а Мерил Морган е известна брокерка на скъпи имоти. Двамата са женени, но разделени. Стават свидетели на убийство и трябва да бъдат скрити. Така им се налага да живеят отново заедно. Филмът е някакво съчетание между романтика, комедия и криминале. Не очаквайте шедьовър, но е вариант за разпускане и разсейване.

 

4. Holidate (Срещи по време на празници)

 

Holidate_film_poster

 

Това е романтична комедия от септември 2020 г. на Нетфликс. Млада жена и атрактивен мъж се срещат само на празници, за да не са самотни. В края на краищата все пак се влюбват. Филмът е подходящ, ако сте си организирали романтичен уикенд маратон и търсите още някое заглавие.

 

5. Love, Guaranteed (Любовта, гарантирана)

images

 

Още един романтичен филм на Нетфликс с премиера от август 2020 г. Млад богат чернокож мъж – Ник, иска да съди сайт за запознанства, който гарантира, че при 1000 срещи всеки ще намери любовта. Ник наистина се среща с 1000 дами и в нито една не успява да се влюби. Наема млада адвокатка и започват дело. Тя си прави профил във въпросния сайт, за да проучи как се случват нещата. Постепенно двамата се влюбват. Филмът е приятен, ако търсите романтична нотка някоя вечер или сте на такава вълна през някой уикенд.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".