Рубрики
Начало » Блог » Отново на самоковска трапеза

Отново на самоковска трапеза

Пътеписи от България

 

В Самоков си имаме любимо ресторантче. Обстановката е битова и много интересна. Звучи народна музика. Хем е вкусно, хем е красиво поднесено. Цените са по-ниски, ако се сравнява със софийските. Обслужването е много добро. Има детска площадка.

 

Винаги обаче се затруднявам какво точно да си поръчам, защото изборът е огромен и са все вкуснотии. В крайна сметка ето на какво се спряхме:

 

Чеснова пърленка

 

pri sote 3

 

Шопска салата

 

pri sote 6

 

Телешки кебапчета

 

pri sote 1

 

Телешка плескавица (но имаше и още варианти)

 

pri sote 2

 

Сръбска гарнитура

 

pri sote 5

 

Картофи соте

 

pri sote 4

 

Пилешки филета и пилешки шишчета, но тях не съм ги документирала. Пропуснах да заснема и десертите, но и те бяха много вкусни.

 

Този път се спряхме на ястия, които добре познаваме. Но има и страхотни български специалитети, които си заслужават да бъдат пробвани.

 

Няколко пъти сме били в това ресторантче и винаги ни е харесвало. Единствено не можем да се справим с огромните порции. Макар и да е много вкусно, пак не ни е по силите.

 

В това ресторантче ни заведоха за първи път сестра ми и зет ми. Бяхме цялата фамилия и много ни допадна. Стана и нарицателно за вкусни български гозби, а самото градче виждаме как все повече разцъфва.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".