Рубрики
Начало » Интересно » Празници » Google Doodle » Гугъл почита Зигмунд Фройд

Гугъл почита Зигмунд Фройд

 

sigmund-freuds-160th-birthday-google doodle

 

Гугъл отбелязва 160 години от рождението на Зигмунд Фройд с лого на началната страница на търсачката. Тя може да се види в голяма част от Европа, Северна и Южна Америка, Индия, Япония и Индонезия. Автор на драскулката е Кевин Лафлин.

 

„Чудите ли се тази сутрин какво означава вашият сън? Идеята, че сънят означава нещо, дължим на Зигмунд Фройд, който е роден на днешната дата преди 160 години. Фройд е най-известен като бащата на психоанализата, методът за решаване на психични заболявания чрез диалог между лекар и пациент. Фройдисткият метод на тълкуване – търсене на смисъл отвъд повърхността на нещата – вече се простира отвъд сферата на психотерапията.“

 

Всички може би свързваме удобния кожен диван с Фройд и другите терапевти, но авторът на драскултата Кевин Лафкин избира нещо по-различно за своята рисунка. Той рисува айсберг. Със своята скрита основа айсбергът напомня на несъзнаваното. Фройд е разположен на хоризонта в легнало положение. Това сякаш е точното пространство между лекар и пациент, между читател и текст, между хора и свят, обясняват от Гугъл идеята на днешния Гугъл Дудъл.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".