Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Спалня в аквариум с акули е сред най-атрактивните оферти на Airbnb

Спалня в аквариум с акули е сред най-атрактивните оферти на Airbnb

 

снимка: Airbnb

снимка: Airbnb

 

Всички някога сме се страхували от чудовища под леглото, но какво ще кажете за акули? Един от големите хитове на сайта за даване под наем на жилища на туристи Airbnb е офертата за нощ в компанията на акули. Подводната спалня се намира в аквариум с акули и то не къде, а в най-романтичната столица – Париж, в най-елитния квартал – 16-и район, и то в близост до Айфеловата кула. Помещението, в което се прекарва нощта, е стъклено и е потопено в аквариума. Има легло за двама души.

 

снимка: Airbnb

снимка: Airbnb

 

Забранени са селфитата през нощта, тъй като акулите са чувствителни на светлина. Забранено е нощното ходене и плуване. Забранено е гмуркането. Задължително гостите на подводната стая трябва да си държат главите и краката в помещението и то през цялото време на престоя, инструктират от Airbnb. Има и няколко ограничения кои могат да са гостите. Трябва да са над 18-годишна възраст и двамата гости да не са по-тежки от 190 килограма.

 

снимка: Airbnb

снимка: Airbnb

 

Подводната стая е конструирана през 2015 година. Архитектите са се водили от основното правило – пълна безопасност за гостите и акулите.

 

Ако не можете да заспите, вместо овце, бройте акули, препоръчват от Airbnb.

 

Само три двойки щастливци (европейци, азиатци и американци) са успели да се порадват на стаята. Не се стряскайте! Всичко е минало чудесно. Краткото отдаване се дължи на това, че офертата е била само за три нощи през април 2016 година. А желаещите е трябвало да се надпреварват в конкурс, организиран от Airbnb, като отговарят на зададените въпроси – основно „защо искат да съжителстват с акулите за една нощ“. И макар в момента да не може да си наемете тази стая дори и срещу пари, поне все още можете да я разгледате в Airbnb.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".