Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Какво спортуват богатите дами от Ню Йорк, за да изглеждат винаги перфектни?

Какво спортуват богатите дами от Ню Йорк, за да изглеждат винаги перфектни?

http://physique57.com/

http://physique57.com/

 

Две модни течения в спортните занимания са завладяли богатите съпруги от Парк авеню, свидетелства Уенсдей Мартин в книгата си „Приматите от Парк авеню“. Това са Physique 57 и SoulCycle. Всяко от тях се е превърнало в мания за дамите от елитното общество на Ню Йорк. Заниманията обикновено се провеждат в бутикови фитнес салони, където ходят само жени от определена прослойка.

 

Пилатес, йога, спринт в парка, това правех след като родих двете си деца. Но осъзнах, че членовете на племето около мен бяха верни на два нови култа – балетните упражнения на Physique 57 и карането на велоергометрите на SoulCycle, разказва Уенсдей Мартин.

Опитът на Уенсдей Мартин

 

http://physique57.com/

 

Нейна приятелка й праща видеоклип на SoulCycle в YouTube и вижда как жените въртят своите стационарни колелета със скоростта на светлина, а с горната част на тялото си правят някакви упражения от йогата. Друга нейна приятелка й разказва за чудодейната силна балетните упражнения на Physique 57 – само за 6 тренировки от 57 минути тя напълно си променила тялото и й показва какъв стегнат корем вече има.

 

източник: YouTube канала на Physique57

източник: YouTube канала на Physique57

 

Проучва внимателно двете школи. Научава, че Physique 57 е основана от две привърженички на метода на Лоте Берк (танцьорка и преподавател; родена в Кьолн, майка й е немкиня, а баща й е руснак – двамата са от еврейски произход).

 

Основателките на Physique57;   източник: YouTube канала на Physique57

Основателките на Physique57;
източник: YouTube канала на Physique57

 

Изгледала много видеоматериали, в които дами разказват как Physique 57 ги променя изцяло. Обещанието е, че с 8 тренировки (всяка от тях трае под 1 час и по-точно 57 минути), всяка дама ще има перфектно тяло. Авторката на „Приматите от Парк авеню“ избира Physique 57.

 

източник: YouTube канала на Physique57

източник: YouTube канала на Physique57

 

Залата, в която се провеждали заниманията, била просторна, с високи тавани. Бързо се напълнила с красиви дами в еднакво облекло и всички с идеално тяло. Единственият мъж, който присъствал, бил инструкторът, който ентусиазирано ги напътствал:

 

„Когато настъпи умората, искам да я преодолеете“.

 

И наистина – всички дами работели като машинки: „внимателно, прецизно и сигурно“ и то в удивителен синхрон. Някои дори оставали за два поредни часа. Уенсдей Мартин започва да ходи всеки ден и наистина тялото й бързо се променило. Радвала се на енергия през целия ден и спяла прекрасно нощно време.

 

Physique 57

Physique57

„Изчистете съзнанието си от не мога“, е мотото на Physique 57.

 

Physique 57 е фитнес компания, основана през 2006 г. в Ню Йорк.

 

източник: YouTube канала на Physique57

източник: YouTube канала на Physique57

 

В момента има зали в Ню Йорк, Хемптънс, Лос Анжелис, Дубай и Банкок. Общо 9 са залите в цял свят. Има възможност за онлайн тренировки, а също така продава и дискове за самостоятелни занимания.

 

 

Клиенти на Physique 57 са много известни личности. Сред тях е Деми Мур.

 

Упражненията могат да се правят и в домашна обстановка.

 

източник: YouTube канала на Physique57

източник: YouTube канала на Physique57

 

През 2012 г. съоснователките издават книга „The Physique 57 Solution: The Groundbreaking 2-Week Plan for a Lean, Beautiful Body“. Комбинират се упражнения и хранителен режим, които за 2 седмици трябва да оформят добре тялото.

 

 

SoulCycle

„Предприеми пътуване. Промени тялото си. Намери душата си.“ Това е мотото на SoulCycle.

 

източник: YouTube "SoulCycle" | Talks at Google

източник: YouTube „SoulCycle“ | Talks at Google

SoulCycle е фитнес компания от Ню Йорк. Основана е през 2006 г. от Елизабет Кътлър, Джули Райс и Рут Цукерман.

 

 

SoulCycle е един вид приятно пътуване – пътуване с велосипед, хубава музика, приятна обстановка и подбрана компания. В също време е една от най-модните фитнес тенденции. Съчетава кардио, танци, каране на велосипед, а според авторката на „Приматите от Парк авеню“ – и йога.

 

„Ако пробвате веднъж SoulCycle, ще искате да се върнете отново към това пътуване“, убедени са феновете на това течение.

 

 

Интструкторите и музиката са изключително добре подбрани и са важен мотивиращ фактор.

 

Използват се специалните велоергометри на SoulCycle, проектирани от Villency Design Group.

 

източник: loveluxelife.com

източник: loveluxelife.com

 

Първото SoulCycle студио е в Горен ийст сайд – районът, където живеят богатите съпруги от Ню Йорк. След като е завладяна тази елитна прослойка, модата бързо се разпространява.

 

SoulCycle предлага курсове за всякаква възраст. На седмица имат около 20 000 курсисти. Общо феновете им, които активно се занимават с техните тренировки, са около 440 000.

 

Заниманията обикновено са  по 45 минути. Изгарят се средно между 500 и 700 калории на тренировка.

Това е скъпо удоволствие, свидетелства Малори Шлосберг пред Бизнес инсайдър. Няма намаления за лоялни и редовни клиенти.

Обикновено таксата е 99 долара на месец, а в Ню Йорк е 125 долара. Курс от 50 тренировки излиза 3500 долара. Големият конкурент на SoulCycle е FlyWheel. Таксите там са още по-високи – 375 долара на месец, но няма ограничение за тази такса колко пъти човек може да се включи в тренировките.

SoulCycle е място за хора от високата класа, разказва Малори Шлосберг. Хубавите часове се заемат от тях, а за „простосмъртните“ няма голям избор. Богатите упорито поддържат своя любим фитнес клуб и той процъфтя благодарение на тях.

 

Physique 57 vs SoulCycle

Феновете на всяко от двете модни спорни течения са много. Дори участничките в тях са се превърнали в нещо като заклети спортни врагове едни към други. Имат си и своите специфични характеристики.

 

Най-добре това се вижда в скъпия Хемптънс, където богатите семейства от Парк авеню обикновено имат летни вили и прекарват топлите месеци там.

 

В Хемптънс залите на Physique 57 и SoulCycle са в една сграда и това дава възможност на авторката на „Приматите от Парк авеню“ да наблюдава отличителните черти на двата клана богати майки.

 

Дамите от Physique 57 приличали повече на балерини, отсъжда Уенсдей Марти.

 

източник: YouTube канала на Physique57

източник: YouTube канала на Physique57

 

Богатите майки, които посещавали SoulCycle, се обличали като колоездачи и гангстери, споделя с леко възмущение авторката на „Приматите от Парк авеню“.

 

източник: YouTube "SoulCycle" | Talks at Google

източник: YouTube „SoulCycle“ | Talks at Google

 

Но едно не може да се отрече и на двата вида богати дами. Те работят упорито и ежеднево, за да поддържат перфектните си тела. И наистина изглеждат винаги пленително.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.