Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Вкусен обяд в уютно италианско ресторантче в Лозенец

Вкусен обяд в уютно италианско ресторантче в Лозенец

 

italian resto lozenetz

 

Съботният ни обяд беше в уютно италианско ресторантче в Лозенец в близост до площад Журналист. Талиателите с трюфели бяха много вкусни. Цената беше малко на 16 лева, но ястието си заслужаваше. Съпругът ми хареса тяхната поркета, но за моя вкус беше по-пикантна. Пиците бяха също много приятни, а най-хубавото – типичните италиански с много тънко тесто. Поръчахме си и два вида десерти – тирамису и бисквитена торта. Предлагаше се в този ден и лимонена. Кафето беше много ароматно.

 

Ресторантчето е сравнително малко с масички, които са доста близо една до друга. Ако не е италианско или френско заведение, тази близка дистанция не ми е приятна, но в случая беше уютно и човек се чувства като част от задружно семейство.

 

Заведението отваря в 12 часа и се обядва само до 15,30 ч., а след това чак за вечеря се сервират ястия. Бързо се пълни с клиети. Определено има защо да бъде харесвано.

 

Може да се поръчва и за вкъщи. Взех пица за моите родители. Много им е харесала.

 

Определено заведението ни допадна и мислим да го посещаваме и друг път. Сервитьорите бяха българи, а готвачите – италианци. Добавихме си ресторантчето в нашия списък на места в София, които ни напомнят за Италия и можем да вкусим истиския вкус на тази страна, която много харесваме.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".