Рубрики
Начало » Интересно » Съвременни съвети за любовна среща

Съвременни съвети за любовна среща

 

balloon-1046658_640

 

Любовните срещи в наше време явно не са толкова лесно нещо както в миналото. Новите млади често разчитат на коренно различни методи при подбора в сравнение с преди. Едни залагат на математически алгоритми и приложения, други си наемат консултант по любовните срещи – „дейтинг коуч“ (dating coach). Писателката Линдзи Тайгър решава да опита консултации с лайф коуч – отново модерна професия на консултант, който дава съвети за живота и как да се живее правилно и щастливо. Повечето съвети за старото поколение са толкова ясни, но вероятно за младите е важно, че предоставени от специалист в дадената област. Ето няколко от тях, които все пак наистина звучат добре и може да са полезни за днешните младежи.

 

Спрете да се взирате в недостатъците си 

Ако често се фокусирате върху това, което не е най-силната ви страна, само усложнявате любовния си живот. Ако разсъждавате по следния начин: „Няма да ме хареса, защото съм дебела/скучна/тиха…“, това ви кара да изпитвате още по-голяма несигурност и плахост. Спрете да мислите и да се взирате в своите недостатъци и вижте колко хубави черти имате.

 

Спрете да гледате на първите любовни срещи като на нещо супер сериозно

 

Първите любовни срещи са като първите интервюта за работа. Не ги приемайте чак толкова сериозно. Все още трупате опит и увереност и е възможно да не са най-блестящите ви представяния. Вместо да се уверявате, че това е вашият бъдещ любим, просто бъдете любопитен. Послушайте тялото си. Вижте какво се случва с вас и с другия човек. Чувствате ли се разсеян? А той? Нахален ли е? Взискателен ли е? И нещо важно – какво е нивото на комфорта ви? Приятно ли ви е с този човек?

 

Нека вашите близки и приятели да са съдии

 

Когато харесате някого и започнете да излизате заедно, запознайте го с ваши близки или добри приятели. Нека те да влязат в ролята на съдии и да преценят що за човек е. Не трябва да се чувстват задължени задължително да го одобрят, за да не ви обидят. Трябва да им дадете възможност да отсъдят обективно какъв човек е, дали е за вас, дали си подхождате.

 

Преди сериозна връзка първо заобичайте всичко в себе си

 

За да започнете да си търсите партньор в живота, първо заобичайте всичко това, което сте. Вие сте уникален именно с всички тези свои качества. Ако някой реши да ви променя крайно, значи не е вашият бъдещ любим човек.

 

Разберете, че няма как да промените някого

Не мислете по този начин: „Той ще се промени, когато връзката ни стане по-сериозна“. Магически неща трудно се случват. Да, хората се променят цял живот, но само при едно условие – ако искат. Никой няма да се промени наистина, защото някой друг го иска.

 

Анализирайте нещата, които не казвате, но мислите

 

Когато мислите за любовна среща, какви мисли се пораждат у вас? Колко от тях са отрицателни? Напишете ги. А след това превърнете всяка от тях в по-позитивен въпрос или мисъл. Например, записали сте: „Запознанството е трудно нещо“. Веднага добавете до него следната идея: „Как да го направя по-забавно?“. Преминаването в по-позитивната сфера ще ви успокои и ще подобри вашия опит в запознанствата.

 

Спрете да се оплаквате от любовния си живот

 

Има правило: позитивните емоции привличат позитивни емоции и случки. Негативната енергия привлича негативна енергия. Ако искате да имате щастлив любовен живот, гледайте позитивно на тази възможност.

 

Гледайте на любовната среща като на четенето на книга

 

Точно както един роман може да ви пренесе на ново място, в друго време, с различни хора, да научите нови идеи, по същия начин една любовна среща може да ви обогати с нови преживявания (дано все пак са позитивни). Човекът, с когото се срещате, идва със своята различна и уникална история, съдба, идеи, ценности. И както е при всеки роман – ако сте запленени от историята, можете да потърсите продължение – т.е. да продължите да се срещате с този човек. Удивителното е, че този подход много помага при притеснение преди среща, по време на среща или след среща.

 

Съберете данните от досегашния си опит и съставете план

Ако вече имате опит от няколко любовни връзки, значи сте натрупали сериозен опит и имате достатъчно информация, която да ви помогне да намерите наистина любовта на живота си. Какво е общото между жените/мъжете, с които сте излизали? Как се държите в една връзка? Можете да зададете и много други подобни въпроси, за да направите анализ на досегашния си живот, да изясните какъв е вашият случай и да имате план как да действате в бъдеще.

 

Слушайте

Един добър слушател винаги е смятан за велик събеседник. Вместо да говорите за себе си, задавайте въпроси и разговаряйте с човека, с когото сте излезли на среща. Той ще остане впечатлен колко страхотен разговор сте имали.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Ръководство от 1938 година как дамата да се държи по време на любовна среща

Какво казва етикетът по въпроса кой плаща сметката при среща между млади влюбени?

Защо никога да не излизате на любовна среща с …

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".