Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Трябва да се ожените между 28 и 32-годишна възраст

Трябва да се ожените между 28 и 32-годишна възраст

 

pixabay.com

pixabay.com

 

Хората трябва да се женят на възраст между 28 и 32 години, ако не искат да се развеждат поне в първите пет години, сочи проучване на социолога Ник Уолфингър от Университета на Ута.

Ник Уолфингър анализира много данни в периода 2006 и 2010 г. Той установява, че най-малко хората се развеждат, когато са сключили брак в края на 20-те си години и в началото на 30-те си години. Шансовете за развод са големи при хора на възраст по-близка до тийнейджърската, а така също и при такива, които сключват брак в края на 30-те и началото на 40-те си години. За всяка година след 32-годишна възраст вероятността от развод нараства с 5%.

 

„Трябва да си нито много млад, нито много стар, за да се жениш“.

 

Извън научната част, има и доста други причини защо теорията на Ник Уолфингер за сватба в периода 28-32-годишна възраст не е за пренебрегване:

1. Хората на тази възраст са достатъчно зрели, за да разбират, че наистина искат да бъдат с някого и не са заслепени от хормоните както се случва често при по-младите.

2. Те вече са вземали значителен брой решения и са правили избор, а също така и са поемали отговорности.

3. В тази възраст са и финансово вече малко по-стабилни и могат да се грижат за партньора си при нужда.

4. Не са и достатъчно стари и са склонни да правят промени в навиците си, начина си на живот и целите си, за да просъществува бракът им.

5. На тази възраст в повечето случаи нямат все още бивши съпрузи и деца от предишни бракове и не е нужно да отделят финансови ресурси и време и за други извън новото си семейство.

 

Ник Уолфингър прави задълбочени проучвания и винаги установява една и съща най-подходяща за брак възраст – 28-32 години. Тя не се променя нито от пол, нито от раса, нито от образование, нито от религия.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.