Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Тайната градина в един мезонет в Ню Йорк

Тайната градина в един мезонет в Ню Йорк

Домашен „джобен“ парк в небето

Courtesy of Compass/Robb Report

Courtesy of Compass/Robb Report

 

Все повече хора в наши дни преоткриват балконите си и ги превръщат в зелено пространство за домашен отдих. Редица жилищни сгради и хотели по света показват мини градини на метри от земята, които да са ползане само в частна обстановка.

 

Тайната градина в мезонет в Ню Йорк е едно от най-добрите предложения в тази класация на красиви зелени балкони, разказва сайтът Роб Репорт.

 

Мезонетът се намира на 10-я и 11-я етаж на 63-етажна сграда. На балкона е разположен мини парк. Според експерти, това е най-големият зелен парк на балкон в Ню Йорк.

 

Два частни асансьора осигуряват личен достъп до жилището. По време на пандемията единият асансьор се ползва от домакините, а другият – от гостите.

 

На първия етаж на жилището са разположени прекрасна обширна всекидневна, бар и трапезария. На втория етаж се намират 4 спални.

 

Кухнята е изработена от интериорната компания Foster + Partners. Кухненските плотове са с известните мрамори карера. Електроуредите и шкафът за вино са на Sub-Zero и Gaggenau.

 

Стълбището между двата етажа е произведение на изкуството.

 

Всяка спалня е със собствена баня, а всяка баня е домашен спа център.

 

В сградата има и частен клуб, който е на 3 и 4 етаж. Там се помещават фитнес зала, зала за пилатес и йога, спа зона. Има голям басейн в красива градина. Частна библиотека с кожени дивани и бронзови маси за кафе добавя допълнителен лукс в изисканата обстановка.

 

Един от най-известните брокери на недвижими имоти в Ню Йорк – Аби Дж. Розен, е изготвил оферта за продажба на уникалния мезонет с джобен парк. Цената е 29 милиона долара. Аби Дж. Розен е известен колекционер. Имотите, които предлага, обикновено са за ценители на изкуството, в които да оформят своя галерия и да разположат притежаваните картини и творби.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".