Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Топ 6 места за сладолед в Италия

Топ 6 места за сладолед в Италия

 

ice-cream-parlor-336090_640

 

Сладоледът е на голяма почит в Италия и е изключително уважаван и от италианци, и от туристи. Има най-различни класации и пътеводители къде са най-добрите джелатерии. Който и съвет да послушате, едва ли ще сбъркате. А дори и да не следвате чужди указания и се водите от собствен нюх кое ви допада, със сигурност отново ще попаднете на прекрасен сладолед, който ще запомните. Сайтът Magical Earth предлага своята класация за най-добрите джелатерии в Италия. Посочени са шест.

 

 

1. Gelateria La Romana

 

Съществува от 1947 година. Началото е поставено в историческия център в Римини. Сега има джелатерии на много места в Италия и дори по света – Мадрид, Виена, Рияд.

 

2. Grom Gelateria

 

Джелатерията е основана през 2003 г. в Торино. Сладоледът им може да се открие в много градове в Италия, а така също и по света – Париж, Холивуд, Малибу, Лисабон, Ница, Лос Анджелис, Джакарта, Шанхай, Лондон, Марсилия, Ница, Ню Йорк.

 

3. Gelateria Santa Trinita – Флоренция

 

Отваря врати през 2008 г. Намира се в историческия палат Фрескобалди. Гледа към моста Санта Тринита.

 

4. Vivoli Gelateria – Флоренция

 

Съществува от 1930 г. Намира се в историческия център на Флоренция. Това е семеен бизнес, който вече се управлява от 4 поколение майстори на сладоледа. От няколко години имат и две джелатерии в САЩ – в Ню Йорк и Орландо.

 

5. Perchè no! – Флоренция

 

Началото е поставено през 1939 г. във Флоренция. Намира се на Via dei Tavolini, 19R.

 

6. Gelateria la Carraia – Флоренция

 

Създадена е през 1990 г. Изключително държи на качествените съставки и прясното мляко. Името е свързано с Ponte alla la Carraia – втория най-стар мост във Флоренция, в близост до който е поставено началото на джелатерията. През 2008 г. отварят още един магазин във Флоренция.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".