Рубрики
Начало » Интересно » Тъчскрийн дрехи до няколко години

Тъчскрийн дрехи до няколко години

 

UnderArmorShirt
Технологиите все повече навлизат в нашия живот. Какво ще кажете съвсем скоро да носите дрехи с тъчскрийн? Ще се изненадате ли ако кажа, че вече се работи точно по такава идея?

 

През 2013 година компанията за спортни дрехи Under Armour пусна видео в YouTube – I Will Innovation“, където показва новия си проект, който очакват да се реализира в близките години.

 

 

В бъдеще вместо да носим „джаджи“ докато спортуваме, всичко ще бъде втъкано в плата и само с едно докосване ще можем да измерваме с каква скорост бягаме, колко калории горим и други параметри. Under Armour показва женски костюм за бягане на близкото бъдеще.

 

Under Armour е известна американска марка за спортни дрехи. Основана е през 1996 година от Кевин Плант, тогава 23-годишен предприемач и бивш капитан на футболния отбор на Университета Мериленд. Седалището й е в Балтимор.

 

В момента компанията промотира друга своя революционна идея – Armour39, мониторна система, която замерва скорост, пулс, изгорени калории на спортистите и други параметри. Те се долавят от гръдна каишка, която се носи по време на тренировките и събира цялата информация. Тази система за мониторинг се използва със специален часовник или с приложение за iPhone.

 

източник: http://www.underarmour.com, Mashable, Wikipedia

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.