Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Вкусните ястия с трюфели в тратория Chichibio в Казерта

Вкусните ястия с трюфели в тратория Chichibio в Казерта

Пътеписи от Италия

 

Trattoria Chichibio caserta 40

 

Тратория Chichibio е уютно ресторантче с малки маси, наредени близо една до друга. Всъщност освен първия етаж, на който бяхме, има и още един или два, които са също така чаровно декорирани. Изключително симпатични местенца са двете романтични масички на тясната тераса на втория етаж.

 

Trattoria Chichibio caserta 52

 

 

Приятното ресторантче се намира на метри от бароковия кралски дворец в Казерта. Избрахме го за обяд преди да посетим двореца. Наблегнахме на предложенията им с трюфели. Бяха фантастични.

 

Trattoria Chichibio caserta 53

 

Макар и градчето да е съвсем близо до Неапол, в това ресторантче и като предложения за ястия, и като атмосфера, се усещаше леко френско кулинарно влияние, но вкусът си беше италиански. Ако посетите това заведение, задължително опитайте ньокетите с горгонзола и трюфел. Това беше едно от най-запомнящите ястия, които опитах по време на почивката ни в района на Неапол.

 

Trattoria Chichibio caserta 21

 

В траторията в Казерта пробвахме някои от специалните предложения с трюфели, които бяха поместени на първата страница на менюто.

 

Trattoria Chichibio caserta 13

 

Опитахме:

 

– брускета с трюфели,

 

Trattoria Chichibio caserta 24

 

– ньокети с горгонзола и трюфел

 

Trattoria Chichibio caserta 22

 

– най-големият им специалитет от първата страница – крехко телешко месо с трюфели и гъби.

 

Trattoria Chichibio caserta 38

 

Съпругът ми Евгений и малкият ни син Вики си поръчаха за основно бургер (той е само месото и е без хляб, прилича на голямо кюфте) с гарнитура.

 

Trattoria Chichibio caserta 27

 

Виното беше приятно.

 

Trattoria Chichibio caserta 15

 

За „Добре дошли“ като комплимент от заведението ни поднесоха две чинии с тестени вкусотии, които приличат на нашите бухтички.

 

Trattoria Chichibio caserta 19

 

А също така и пенливо вино.

 

Trattoria Chichibio caserta 14

 

Десертът, който избрахме, беше препоръчан от сервитьора ни като специалитет от района – три минидесертчета, всяко с различен вкус.

 

Trattoria Chichibio caserta 46

 

Кафето беше ароматно.

 

Trattoria Chichibio caserta 50

 

Обслужването беше на много високо ниво. Сервитьорът съдействаше максимално с избора на ястия, напитки и десерти. Дори успяваше да се пошегува, за да освежи обстановката. Направи ми впечатление, когато обясняваше за дадено ястие как ще бъде приготвено, използваше Аз-формата: „Аз ще Ви го приготвя по този начин“. Не беше грешка на езика, а създаваше впечатление за лично отношение при подготовката на гозбата.

 

Когато влязохме в заведението, все още нямаше 12 часа, но ни поканиха да седнем. Настаниха ни на най-хубавата маса до прозореца. Имахме чудесна гледка към улиците и кралския дворец. В същото време хора, които минаваха, виждаха, че в заведението вече има посетители и това подканваше и други да влязат.

 

Цените тук не бяха ниски. Заведението беше по-висок клас с подбрано меню и винена листа, а и посетители, които оценяват това, което получават.

 

Trattoria Chichibio caserta 44

 

Гостите на заведението наистина бяха от класа. До нас имаше възрастна двойка италианци. Зад нас бяха настанени красива и много елегантна дама с партньора й. По диагонал седяха три момичета – чуждестранни студентки, които бяха като излезли от модно списание. Бяха туристки, но излъчваха елегантност и интелигентност. Говореха помежду си на няколко езика. Единият дори не го разпознах – определено беше северноевропейски, но точно не успях да определя какъв е. Специално бяха влезли в това заведение – явно им беше препоръчано.

 

Сервитьорът настаняваше всички гости на маси близки до нашата. Така нашето ъгълче се заформи като много оживено. И във френски ресторанти съм го виждала този маниер. Самата аз не обичам да има чак толкова много хора на такава близост около мен, но и за тези държави осъзнавам, че е част от атмосферта. Толкова близко бяхме седнали един до друг, че всяко ставане и придвижване е направо невъзможно.

 

Trattoria Chichibio caserta 2

 

Останахме доволни от ресторанта. Семейството ни обича да открива приятни местенца за ядене. Освен посещения на музеи и забележителности, общуване с местни хора, много държим нашите почивки да са изпълнени и с интересни кулинарни предложения от местната кухня. Не просто да ядем някъде, а да е нещо наистина запомнящо се и заслужаващо се да се посети или опита. Така още по-добре усещаме даден район. И най-вече ни остават приятни спомени.

 

След като се наобядвахме, се отправихме към кралския дворец, който се намираше в съседство (на снимката е точно в средата).

 

Trattoria Chichibio caserta 33

 

Удоволствието от хубавата храна ни се пренесе към бароковите шедьоври в двореца и красивия парк, който обиколихме с файтон и елегантен кочияш.

 

 

park kon caserta 47

 

 

Фоторазходка из тратория Chichibio 

до кралския дворец в Казерта

 

30 декември 2017 г., събота

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".