Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » „Треска за лалета“ – филм, който ще допадне на дамите и господата, които обичат историята, изкуството и бизнеса

„Треска за лалета“ – филм, който ще допадне на дамите и господата, които обичат историята, изкуството и бизнеса

Предложение за хубав филм

"Треска за лалета"/"Tulip Fever"/, 2017

„Треска за лалета“/“Tulip Fever“/, 2017

 

Във времената, когато целият свят се интересува какво се случва с биткойн манията, филмът „Треска за лалета“ („Tulip Fever“) ни разказва за една друга мания – треската за лалета в Холандия през 17 век. Виждаме предприемчивия дух на тези, които се стремят към бързо забогатяване. Срещаме се и с по-разумния нрав на по-опитните богати търговци. Опознаваме и света на художниците по тези места. Филмът ни показва разбиранията за семеен дълг в онези години, но също така и страстта между една млада, красива жена и млад, талантлив художник.

 

Историческата драма е по романа на Дебора Могак, която се вдъхновява от творбите на нидерландските художници – Рембранд, Вермер, Якоб ван Ло и в тях открива акценти, чрез които сглобява сюжета на творбата си, за да ни разкрие живота в Амстердам през 1636 година.

 

Снимките на филма започват през 2014 година и приключват през 2017 година. Режисьор е Джъстин Чадуик, а сценарист: Том Стопард . В главните роли ще видите: Алисия Викандер, Холидей Грейнджър, Джуди Денч, Дейн Дехаан, Том Холандър, Кристоф Валц. Главната роля на София се изпълнява от Алисия Викандер. В ролята на нейния любим, художника Ян, е Дейн Дейхаан. Кристоф Валц играе съпруга й – Корнелис, който е богат търговец. А Джуди Денч я виждаме като монахиня, която управлява „Св. Урсула“, където е отгледана София като сираче и където са градините с красивите лалета.

 

 

Филмът ще допадне и на дамите, и на господата, които се интересуват от история, изкуство и бизнес.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".