Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Три филма на Уди Алън, с които да опознаете Париж, Рим и Барселона

Три филма на Уди Алън, с които да опознаете Париж, Рим и Барселона

 

to rome with love

 

 

Красота и романтика – това предлагат три от филмите на Уди Алън, в които ни показва три прекрасни европейски града – Париж, Рим и Барселона. Във всеки от тях има романтична история, има разходки из града, има пленителен разказ и хубава музика.

1. „Полунощ в Париж(Midnight in Paris)

 

midnight in paris eiffel

 

Филмът „Полунощ в Париж“ ни въвежда по очарователен начин в Града на светлините.

Разхожда ни по парижките улици, в луксозните хотели, в приятните кафенета и ресторанти, в музеите и в замъците.

 

 

„Полунощ в Париж“ излезе през 2011 година. Сценарист и режисьор е Уди Алън. Във филма участват Оуен Уилсън, Рейчъл Макадамс, Марион Котияр, Кати Бейтс и Ейдриън Броуди. Филмът дебютира на фестивала в Кан. През януари 2012 г. печели наградата за най-добър сценарий на „Златните глобуси“. Получава четири номинации за Оскари 2012 – за филм, режисура, сценарий и декори.

Още за филма можете да прочетете тук.

 

2.  „На Рим с любов“ (To Rome With Love)

 

to rome with love

 

Вечният град се превръща в сцена, на която се преплитат множество човешки съдби. Има романтика, има комични моменти, има красиви гледки.

Сценарист и режисьор отново е Уди Алън. Актьорският състав е звезден: Пенелопе Крус, Уди Алън, Орнела Мути и др.

 

Филмът излиза през 2012 година.

3. „Вики, Кристина, Барселона“ (Vicky Cristina Barcelona)

 

Vicky-Cristina-Barcelona

 

Това е романтичен филм, в който се разказва историята на две млади американки (Скарлет Йохансон и Ребека Хол), които прекарват лятото в Барселона. Запознават се с художника Хуан Антонио (Хавиер Бардем). И двете се влюбват в него. Нещата се усложнават, когато се появява и бившата му съпруга – художничката Мария Елена (Пенелопе Крус).

 

Сценарист и режисьор е Уди Алън. Главните роли се изпълняват от Хавиер Бардем, Скарлет Йохансон, Ребека Хол и Пенелопе Крус.

 

 

Филмът излиза през 2008 година. Печели наградата „Златен глобус“ за най-добър филм в категория „комедия или мюзикъл“. Пенелопе Крус е удостоена с редица престижни награди за „най-добра поддържаща актриса“.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.