Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Втори дом или ваканционен имот на луксозен жилищен круизен кораб

Втори дом или ваканционен имот на луксозен жилищен круизен кораб

 Живот, изпълнен с лукс, пътешествия и с нови гледки всеки ден

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

 

Втори дом или пък ваканционен имот, но не на някое интересно местенце на земята, а на круизен кораб, който пътешества из целия свят.

 

Това не е мечта от романтична книга или филм, а съвсем сериозно бизнес предложение. Дори не е и ново, а става все по-полярно. Вече се предлага като вариант от няколко големи круизни жилищни кораби.

 

Идеята е хората да не се лишават от удобствата на своето жилище, да се чувстват у дома си, но същевременно да пътешестват, да реализират туристическите си фантазии и всеки ден да имат нова гледка.

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

Жилищата могат да бъдат едностайни или многостайни. Маршрутите са интересни и са изпълнение с много експедиции и преживявания.

 

Най-известният жилищен круизен кораб към момента е The World, но съвсем скоро ще се появи и още по-голям и по-луксозен – The Utopia.

 

The World

 

Луксозният презокеански лайнер The World се определя по-скоро като „жилищна яхта“. Той е най-известният, най-големият и най-отдавна функциониращ кораб с жилища.

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

Плава от 2002 година. В него има 165 частни имота. Изградили са и първата общност от хора, които обичат да си имат свое собствено местенце на кораб и да пътешестват по света.

 

Притежаването на жилище на кораба е като дом на земята, но се радвате на нова природа от прозореца си всяка сутрин, пише на сайта на компанията на кораба.

Събуждате се на ново място всяка сутрин и се наслаждавате на новата гледка, докато си пиете сутрешното си кафе на верандата.

През деня разглеждате новото място, а вечерта се връщате у дома си и ще се насладите на бутилка вино от колекцията си. Можете да прочетете книга от собствената си библиотека. Или да приготвите вечерята в собствената си кухня.

Вие си почивате в собствената си спалня, слагате главата си на собствения си възглавница и мечтаете за приключенията на следващия ден.

 

Кои са обитателите на жилищата на луксозния лайнер The World?

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

Средната им възраст е 65 години, но 35% са на възраст под 50 години. Общо 130 семейства са от 19 страни.

Описани са като:

 

„активни, с предприемачески дух и филантропски възгледи, с жажда за знания, приключения и пътуване“.

 

Много от жителите с пътуващи домове са целогодишно на кораба, други идват за празниците или пък за период от 4 до 6 месеца и използват жилището си на луксозния лайнер като втори дом.

 

 

The World е истински високотехнологичен град в морето. Също така е и изключително луксозен. Изграден е от екип от Осло, ръководен от Петер Иран и Бьорн Щорбраатен. На кораба има спа-центрове, библиотеки, кино, болница, училище, нощни клубове, барове, лични готвачи, лични треньори, спортни зали, голф. Също така е помислено и за екологията. Лайнерът притежава екологична система за отпадъците.

 

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

Едностаен апартамент струва 208 000 долара. Двустаен апартамент е на цена 480 000 долара. А луксозните апартаменти стигат цена над 10 милиона долара. Има и 6-стаен апартамент, който е на на цена около 13 милиона долара.

 

Жителите на кораба плащат и допълнителни разходи въз основа на квадратурата на жилището си. Те са за поддържане на кораба, за издръжка на екипажа и др.

 

The Utopia

 

The Utopia – така се нарича другият луксозен лайнер със собствени жилища. Той е дори два пъти по-голям от The World. Трябва да започне да плава през 2016 година.

 

„Утопия“ има 200 жилища, а така също и 16 други апартамента за детегледачки и частни учители.

 

Жилищата там са на цени между 4 милиона и 30 милиона долара.

 

Ето разположението на луксозен апартамент, който има 3 спални:

 

http://www.utopiaresidences.com/

http://www.utopiaresidences.com/

 

 

Американски бизнесмен заявява пред Уолстрийт джърнъл, че би желал да купи 3 апартамента.

 

„Това отговаря на страстта ми да пътешествам без да се занимавам с опаковане и разопаковане на багажа, без да минавам митници, без да се чудя какво да нося по време на пътуването“, споделя американският бизнесмен.

 

Лукс и пътешествия

 

Към момента целевата група са богатите пенсионери и богатите „млади пенсионери“, които може да са дори на по 40 години, а защо не и по-млади. „Утопия“ обаче поглежда и към китайските милиардери.

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

 

На жилищните кораби се предлагат интересни събития за посещения – кинофестивала в Кан, Уимбълдън и други, а така също и преживявания – сафари, гмуркане, експедиции на север. Разбира се и пътешествия до най-красивите места на света.

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

 

На самите кораби има също редица събития, на които може да присъстват обитателите. Там се помещават спа-центрове, театри, ресторанти, фитнесзали, тенискортове, голфигрища, басейни, киносалони, библиотеки, галерии и магазини.

 

На година The World например спира на над 100 пристанища в 30 държави. Обикновено на пристанище се стои между 2 и 5 дни. Маршрутите се определят поне 2 години по-рано.

 

 

http://aboardtheworld.com/

http://aboardtheworld.com/

 

Идеята за втори дом или ваканционен имот в открито море все повече се радва на последователи, сочи проучване на Бизнес инсайдър. За аудиторията, която се интересува от тази възможност, това е дори достъпен лукс. Другата алтернатива на този живот, изпълнен с лукс и приключения, е закупуването на собствена яхта, но цените там са значително по-високи.

 

Но дори и човек да не може да си позволи този втори дом на круизен жилищен кораб, идеята за пътешествия в лукс из най-интересните места на света, го кара поне да мечтае.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.