Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Как се е променяла вечерята на американските семейства през последните 100 години?

Как се е променяла вечерята на американските семейства през последните 100 години?

 

100 years dinner

 

3-минутни филмче разказва какви са били любимите храни за вечеря на американските семейства през последните 100 години. Началото е 1915 година, а последната мода е от 2015 година.

 

През 1915 година се е харесвало печено говеждо с цели картофи. Десет години по-късно вече най-предпочитаната семейна храна е пилето с ориз и зеленчуци – „Пиле а ла кинг“. През 1935 година говеждото се връща на мода, но този път с гарнитура от грах.

 

През 1945 година се забелязват първите промени, които през 1955 година са вече по-забележими. На мода е пуйката с гарнитура грах. След 10 години пилето отново става любима храна в американското семейство, а гарнитурата е от моркови.

 

През 1975 година навлиза модата на фондю със сирена. 10 години по-късно са популярни бургерите, а през 1995 г. нещо вкусно от мексиканската кухня – такос.

 

Новият век слага началото на съвсем различни моди и вкусове. Американските семейства се влюбват в суши.  А през 2015 година вече е модерно да се яде киноа със сьомга.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.