Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Видео с китайче и китайски вицепремиер стана хит в Интернет

Видео с китайче и китайски вицепремиер стана хит в Интернет

chinese boy 280Как едно малко дете може да обърка всякакви PR стратегии и послания? И как едно скучно и клиширано политическо мероприятие може да стане наистина свежо? И всичко, благодарение на едно малко полуголо китайче, което изскача от шкаф, докато височайшият първи вицепремиер на Китай Ли Кеянг изненадващо гостува в тяхната бедна къщичка.

Всичко тече трогателно и сълзливо. Ли Кеянг обикаля бедняшките квартали на Вътрешна Монголия и се среща с фермери. Следват го камерите на държавната китайска телевизия CCTV. Ли Кеянг влиза в дома на 56-годишния Гао Жунгпин, който вероятно не е бил предупреден за плановете на височайшия си гост да го посети. Изглежда набързо са пооправили дома си и са скрили полуголото си дете в шкафа.

Ли Кеянг задава въпроси за живота в бедняшкия район, а Гао Жунглин му отговаря и плаче. В това време бавно се отваря един шкаф, подава се едно момченце, оглежда се и се хвърля под завивките на близкото легло.

Този кадър обиколи вече не само Интернет в Китай, но от няколко часа, благодарение на британския „Телеграф“, се разпространи и в останалия свят.

Малкото китайче обра симпатиите в социалните медии със своето непринудено поведение. Всъщност PR гафът подейства доста освежаващо и видеото спечели много позитивни коментари от цял свят.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.