Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Виртуален тур из Музея на историята на изкуството във Виена

Виртуален тур из Музея на историята на изкуството във Виена

 

Kunsthistorisches Museum

Kunsthistorisches Museum

 

Музеят на историята на изкуството във Виена (Kunsthistorisches Museumе и задължителна спирка за туристите в австрийската столица, а благодарение на арт проект на Гугъл може да се разгледа и виртуално. Изображенията са триизмерни, можете да „зумвате“ и да се изследвате детайлите, можете да се движите в избраната посока по време на онлайн разходката.

 

В представянето на Kunsthistorisches Museum първо има разказ за самия музей. След това са показани най-известните творби там. Може да се „кликне“ върху тях, за да се научи повече. Има и полезна информация – карта на Гугъл и къде точно се намира сградата, а така също и работно време.

 

Виртуалната разходка можете да стартирате тук.  Има много възможности за разглеждане и всичко е с чудесно качество.

 

В музея се намира известната картина „Вавилонската кула“ на Питер Брьогел Стария. Във виртуалния арт проект на Гугъл има подробна информация за тази картина и са показани акцентите, на които да се обърне внимание. Mожете да разгледате картината тук. Добавено е и образователно видео за творбата, изготвено от Google Art Project и Khan Academy.

 

 

Музеят на история на изкуството във Виена притежава една от най-богатите колекции на скулптури и живопис в Европа. Открит е около 1891 година от император Франц Йосиф I. Сградата е проектирана от архитектите Готфрид Земпер и Карл фон Хазенауер, заедно с тази на Природонаучния музей, който се намира срещу нея. И двете сгради са строени между 1872 и 1891 г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".