Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Вкусни кулинарни изкушения в един хотел в Кранево

Вкусни кулинарни изкушения в един хотел в Кранево

Пътеписи от България

 

terma palace kranevo hrana 1

 

10-дневната ни СПА ваканция в Кранево спокойно може да се нарече гурме ваканция. Докоснахме се до майсторството и таланта на шеф готвача Христо Гайдаров, а помощник готвачът Валя ми беше най-верният гид кое ястие да пробвам, защото изкушенията бяха големи. И след като ми дадеше ценен съвет, внимателно, точно като художник, оформяше всичко в чинията ми да добие най-красивия вид.

 

terma palace kranevo hrana 149

 

А когато Валя оформя нещата, дори и едни яйца на очи ще изглеждат в най-примамливата форма. Последният ден например ни ги оформи по атрактивен начин – в средата на запечени филийки, а след това ги постави в красиви бледосини чинии. Бяха много вкусни!

 

Яйца на очи във филия

Яйца на очи във филия

 

Понякога дори и след нейните съвети кое точно ястие да пробвам, продължавах да се чудя и да искам да вкуся повече неща. Тогава Валя ми приготвяше минипорцийки от няколко ястия и след това отново ги декорираше по красив начин.

 

terma palace kranevo hrana 154

 

А веднъж се изкушавах между патешко и телешки език. Взех си патешко, но тя ми препоръча да пробвам и телешкия език. Беше невероятно приготвен. Този телешки език го препоръчвам горещо!

 

Телешки език

Телешки език

 

Също така все още преглъщам при мисълта за едно вкусно заешко рагу, което избрах в последната вечер. Беше с пюре от картофи и сварено червено цвекло върху канапе от черен ориз.

 

Заешко рагу с пюре от картофи и сварено червено цвекло върху канапе от черен ориз.

Заешко рагу с пюре от картофи и сварено червено цвекло върху канапе от черен ориз.

 

Всичко, което пробвах, много ми хареса.

 

terma palace kranevo hrana 91

 

Налагаше се да изпускам понякога следобедната закуска, за да имам апетит за вкусната вечеря, която задължително посещавах.

 

Закуската беше най-разнообразна. Можеше да се избира от яйца на очи, бъркани яйца, палачинки, кроасани, банички, сандвичи, мюсли, плодове, зеленчуци и какво ли още не. Ние сме фенове на яйцата и редовно закусвахме с тях.

 

terma palace kranevo hrana 165

 

На обяд вече предстояха изненадите. Имаше меню с около 4-5-6 основни ястия. Всеки си избира и лично шеф готвачът или помощникът му ги сипва и декорира в чинията. Аз се възползвах от този момент и разпитвах какви са ястията, какви са съставките, какви са подправките. Всичко беше приготвено превъзходно.

 

terma palace kranevo hrana 25

 

Също така имаше и голямо разнообразие от салати, които стояха красиво подредени в средата на ресторанта, а на масата до тях имаше атрактивна статуетка с две червени чушки. За мен това е емблемата на ресторанта.

 

terma palace kranevo hrana 34

 

Десертите и плодовете бяха разположени на маси до прозорците, от които се разкриваше красива гледка към двора и басейна.

 

terma palace kranevo hrana 170

 

Следобедната закуска съдържаше сладки и плодове.

 

terma palace kranevo hrana 161

 

Вечерята беше организирана по подобен начин като обяда. Отново имаше основни ястия (кое от кое по хубави), които се декорираха от готвачите.

 

terma palace kranevo hrana 130

 

Имаше много салати и десерти.

 

terma palace kranevo hrana 181

 

По-официалната обстановка се усещаше и по по-официалното облеклото на някои гости, особено немските пенсионери.

 

terma palace kranevo hrana 43

 

За 10 дни изпробвахме най-различни вкусотии. Беше удоволствие всяко ястие, което ядохме. Обстановката в ресторанта беше стилна и уютна. Обслужването беше внимателно. Ще запомня едно младо, слабичко момче, което винаги поздравяваше изключително любезно, а щом видеше чиния с ястие, което сме приключили, веднага я отсервираше. За реда, красивата визия в заведението и удобството на гостите се грижеше Дияна, салонният управител. Това е дама, която винаги знае какво и как да се постигне, а в същото време гостите изобщо не усещат някакво напрежение. Всичко тече плавно и спокойно. Точно като приятната музика, която звучеше в ресторанта.

 

Ще запомня един мил кадър. Всяка вечер двама немци – съпруг и съпруга, приключваха с яденето, оставаха на чаша вино и седящи един до друг, усмихнато се наслаждаваха на случващото се в ресторанта. Имаха гледка и към кухнята с готвачите, и към бара с напитките, и към масите със салатите и десертите, където от време на време някой друг гост минаваше и си слагаше в чинията. Не говореха, а само гледаха и се усмихваха. И то с онази приятна усмивка, която показва удовлетвореност и приятни усещания. След като си тръгнаха, заехме тяхната маса и последвахме техния пример с щастливите, спокойни усмивки на удовлетвореност.

 

Вкусни фотоспомени от хотела ни в Кранево

 

 

 

Моля, имайте предвид, че „Данибон“ не предоставя услуги по посещения в училища, ресторанти, хотели, събития и т.н. и тяхното отразяване. Фоторазходките, пътеписите и репортажите ми са част от блоговата форма на сайта ми, където споделям мои или семейни емоции, наблюдения, впечатления. Посещавам събития и места, които са свързани с децата ми и семейството ми. Тъй като съм с журналистически опит, обичам да „репортерствам“ и да запазвам хубави емоции за спомен или да забелязвам интересни моменти, които да споделям с аудиторията си. Нямам времева възможност да предоставям такива услуги, когато са извън семейния ни календар. Предоставила съм възможност на партньори на „Данибон“ за представяне в рубриката „Представи се“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".