Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Внучката на Джаки Кенеди прилича изключително много на известната си баба

Внучката на Джаки Кенеди прилича изключително много на известната си баба

 

jackie kennedy rose kennedy

 

Роуз Кенеди Шлосберг е бъдещето на клана Кенеди, предричат мнозина анализатори.

 

27-годишната Роуз е дъщеря на американския посланик в Япония, Каролайн Кенеди, и на Едвин Шлосберг, писател, дизайнер и художник. Роуз е внучка на славната президентска двойка Джон Кенеди и Джаки Кенеди. Израства в „препи“ района – престижния Горен ийст сайд в Ню Йорк. Живее в близост до апартамента на баба си Джаки.  Била е нейна любимка. Джаки Кенеди често я водела да играе на детските площадки и да разглежда музеите.

 

Роуз учи в престижно частно училище в Манхатън. След това в Харвард изучава филмово изкуство, мода, английски. Завършва през 2010 г. През 2013 г. записва „Интерактивни телекомуникации“ в Нюйоркския университет. Брат й Джон и сестра й Татяна са възпитаници на Йейл. Сестра й е репортер в Ню Йорк Таймс.

 

Роуз е избрала по-различна кариера от тази на баба си Джаки. Стартира свой уеб комедиен канал в YouTube – End Times Girls Club и грабна вниманието на голяма аудитория.

 

 

Феновете й бързо забелязаха прилика между Джаки Кенеди и внучката й Роуз, макар че младото момиче се появява във видеоклиповете по дънки и тениска – стил, който няма нищо общо с този на изисканата Джаки, превърнал я в „препи“ икона.

 

Роуз Кенеди Шлосберг е родена на 25 юни 1988 година. Тя е най-голямото дете на Каролайн Кенеди и Едвин Шлосберг. Кръстена е на майката на дядо си Джон Кенеди – Роуз Кенеди.

 

President_Kennedy_with_his_mother_crop

 

Идеята за името била на Джаки Кенеди. Джаки не е обичала изобщо свекърва си, но решила, че могат да почетат старата дама, която е била родена почти 100 години преди малката Роуз – на 22 юли 1890 година. Роуз Кенеди е дъщеря на Джон Фиджералд, кмет на Бостън, съпруга на бизнесмена Джоузеф Кенеди и майка на американския президент Джон Кенеди.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.