Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Внукът на френския философ Албер Камю е известен парфюмерист

Внукът на френския философ Албер Камю е известен парфюмерист

Ценно е да знаеш!

imageedit_7_4591382866

 

Известният парфюмерист Антоан Мейсъндю е внук на Албер Камю. Неговата майка е дъщеря на френския философ. Камю и съпругата му Франсин, която е пианистка и математичка, имат близнаци – Катрин и Жан Камю. Катрин е майката на Антоан.

 

Антоан Мейсъндю е роден през 1969 г. в Грас – световната столица на парфюмите. В този френски град голям процент от населението се занимава с аромати. Така и във фамилията на Антоан. Той е трето поколение парфюмерист.

 

 

Чаровникът Антоан винаги е бил бунтар. По образование е юрист. Има магистърска степен по международно икономическо право. Увлича се от изкуство. Получава диплома и по история на изкуството. Обожава киното. Искал да се занимава с фотография. Едва по-късно тръгва по семейния път към парфюмите. Записва се да учи в парфюмерийно училище и така разбира, че това е неговото призвание. Преди това смятал, че парфюмите са маркетинг и химия, а и искал да се противопоставя всячески на баща си – също парфюмерист, с когото майка му е разведена. Започва да работи в Живодан – швейцарска компания, в която се произвеждат около 30% от известните парфюми в света.

 

vnuk camus

 

Всъщност Антоан Мейсъндю си остава творец завинаги. Създава филми. Обожава Шопен и прави аромати, толкова нюансирани, колкото са и произведенията на този велик музикант. Най-вдъхновяващата картина за него е фреска от Помпей. Ако беше художник, иска да е Ботичели. Любимият му цвят е зеленият. Вдъхновява се от красотата на Гърция, но обожава също така Италия и родната Франция.

 

Женен е за парфюмеристка – Шямала, която е родена в Малайзия и е учила в Лондон. Тя също работи за Живодан. Там се запознават със съпруга си. Обичат да творят заедно, макар че двамата имат различен стил. Екзотичната парфюмеристка Шямала определя съпруга си като много изискан в подбора на аромати, тя обича повече дръзки, силни и екзотични миризми.

 

 

Парфюмите на внука на Камю са:

 

за мъже: Armani Code EDT, Burberry Brit EDT, Burberry London и др.

за жени: Lanvin Marry Me! EDP, Tom Ford Velvet Orchid EDP и др.

 

Антоан подхожда към всеки парфюм много артистично. Иска да има емоция. На него дължим много аромати на Versace, Tom Ford, Lanvin, Gucci, Armani, Burberry и др.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".