Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Из богатия квартал Вомеро в Неапол

Из богатия квартал Вомеро в Неапол

Пътеписи от Италия

 

vomero

 

Този квартал в Неапол много ми хареса. Вомеро няма нищо общо с другите части на града, които видях. Напомняше ми на Париж. Намира се на хълм. От Вомеро има чудна гледка към Неапол. Задължителни спирки тук са две забележителности: манастирът музей Сан Мартино и замъкът Сант-Елмо. В района има и приятни заведения с добри предложения за обяд, вечеря или за време за чай или кафе.

 

До Вомеро се стига лесно по магистралата, ако сте отседнали извън Неапол. Има паркинги (не са големи, но са скъпи), където можете да си оставите колата и после да се разходите из квартала, да разгледате забележителностите и да се спуснете по камениста пътека към историческия център на града или крайбрежието. Вомеро е и много подходящ квартал за отсядане, но ние не успяхме да намерим airbnb апартамент с гараж. Бяхме се насочили към този район. Води се един от скъпите и хубави централни квартали на Неапол. В него живеят заможните представители на високата средна класа.

 

Фоторазходка

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".